изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:17 EEST
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ ОСТАВА ГЛУХ И НЯМ ЗА ИСКАНЕТО НА БАЛЧИК ДА УПРАВЛЯВА "ДВОРЕЦА"    
Общество Около 3 000 подписа вече са събрани в подкрепа искането на Община Балчик за стопанисването и управлението на Двореца. "Официалното искане до министър-председателя бе изпратено още преди 2 години, но до момента от никъде няма отговор. Нито от Министерския съвет, нито от министъра на културата Божидар Абрашев" - каза кметът Красимир Михайлов.

Мълчаливият отказ продължава и след като Общинският съвет внесе петиция до Министерския съвет със същото предложение. Според общинското ръководство това е единственият начин да се спрат разногласията между Министерството на културата и Софийския университет.
Градоначалникът съобщи още, че Националният конвент на експертите, който се ангажира да работи за Балчик, е направил  проверка в Министерския съвет. По думите на председателя на конвента Росица Златанова, предложението на Община Балчик изобщо не е било разглеждано от комисия, която по закон трябва да се събере в едномесечен срок и да се произнесе.
По Закона за държавната собственост има възможност такива обекти да се предоставят за стопанисване от общините. Така е било за периода от 1995 година до 1997 година, когато комплекс "Двореца" се е управлявал от общината.
Боряна БОЖИДАРОВА
 


Сходни връзки

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ ОСТАВА ГЛУХ И НЯМ ЗА ИСКАНЕТО НА БАЛЧИК ДА УПРАВЛЯВА "ДВОРЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди