изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:10 EEST
МИНИСТЪР ДАМЯНОВ И КМЕТЪТ ЦОНКО ЦОНЕВ ОТКРИХА ОБНОВЕНИЯ ГРАДСКИ СТАДИОН В КАВАРНА    
Новини

  На тържеството присъстваха министърът на образованието и науката Игор Дамянов, народният представител д-р Антония Първанова, кметът на Община Каварна Цонко Цонев, управителят на фирма "Онтарио спорт" Христо Тодоров, представители на всички спортни клубове от общината, ученици и граждани



Вчера с водосвет, отслужен от отец Василий, бе поставено началото на церемонията по откриването на обновения градски стадион в Каварна. Гости на събитието бяха министърът на образованието Игор Дамянов, народният представител от НДСВ д-р Антония Първанова, кметът на Община Каварна Цонко Цонев. Лошото време стана причина  за малка промяна в първоначалния замисъл на програмата. "Хеликоптерът, с който трябваше да пристигнат официалните гости и от който смятахме да хвърлим топки за децата на Каварна, не можа да излети поради мъглата" - заяви кметът Цонко Цонев. Тържествената част по откриването на игрището започна с издигането на националния флаг, под звуците на химна на България.
Министър Дамянов и кметът на крайморската община прерязаха официално лентата на обновеното игрище, като пожелаха на ФК "Калиакра" да им върви по вода, както вали дъждът. Кметът Ц. Цонев пожела още на футболния клуб тази година "В" група, а догодина - "Б", а просветния министър пожела направо "А" група за ФК "Калиакра". След това двамата раздадоха 20 футболни топки, дар за децата от различните спортни клубове и училища в града.
По време на импровизираното тържество бе прочетен поздравителен адрес, изпратен от министъра на младежта и спорта Васил Иванов - Лучано.
Гостите на събитието можаха да се насладят на майсторството на актьорите Христо Гърбов и Валентин Танев, които, независимо от  дъжда, изпълниха фрагменти от пиесата "Фенове", след което попзвездата Стенли изпълни две песни от най-новия си албум, излязъл наскоро с дарителството на Община Каварна.
273 000 лева е заделила общината за реконструкцията на стадиона в Каварна. Със средствата изцяло бе подменена тревната настилка, като изпълнител бе фирма "Онтарио спорт". Направен е също ремонт на съдийските кабини и съблекалните. Съвсем скоро ще бъдат монтирани и нови пейки. За косенето и валирането на игралното поле е закупен специален  моторен комбайн.
 


Сходни връзки

МИНИСТЪР ДАМЯНОВ И КМЕТЪТ ЦОНКО ЦОНЕВ ОТКРИХА ОБНОВЕНИЯ ГРАДСКИ СТАДИОН В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди