изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:20 EEST
ИГОР ДАМЯНОВ ПИСА ШЕСТИЦИ... ПОЧТИ    
Образование

Министърът на образованието без малко да получи лоша оценка за подсказване. Той се запозна с проект са създаването на клуб на знаещите и можещите деца. Преди това откри Базар на книгата с участието на пет издателства



Министърът на образованието и науката Игор Дамянов вчера бе на посещение в Добричка област. След като откри обновения стадион в Каварна, той дойде в Добрич. В 16 ч. министърът откри Базар на книгата във фоайето на хотелски комплекс "България". Сред присъстващите бяах още областният управител Иван Иванов, кметът Детелина Николова, народните представители от НДСВ Антония Първанова и Енчо Малев, началникът на инспектората по образованието Рина Иванова, уважаваните български творци Дико Фучеджиев, Никола Инджов, Андрей Андреев и Иван Гранитски. В базара със свои книги участват издателствата "Захари Стоянов", "Труд", "Анубис", "Фют" и университетското издателство "Св. Климент Охридски". Присъстващите бяха приветствани от образователния министър. "Ясно си давам сметка, че книгата е нещо изключително ценно и важно. Сигурен съм, че вие сте дошли от любов към книгата... Неслучайно древните са казали, че казаното отлита, писаното остава" - заяви Игор Дамянов. Той обяви от името на МОН, че подарява 3000 тетрадки за деца, които са от семейства, нуждаещи се от допълнителна помощ. От своя страна Иван Гранитски от издателство "Захари Стоянов" обяви, че на община Добрич се прави голямо дарение от името на петте издателства, участващи в базара. То включва книги от българската класика, учебна литература, тетрадки и т.н.

След това министър Игор Дамянов посети Природо-математическата гимназия "Иван Вазов". В компютърния кабинет там той присъства на състезание между два отбора от деветокласници. Момчетата и момичетата демонстрираха своите знания под ръководството на техния преподавател Красен Давидов, който ги подготвя за участия в олимпиади и състезания по информатика. За определено време учениците трябваше да отговарят на въпроси от различни области. Като за това имаха възможността да ползват всякакви учебни помагала, включително и Интернет. Сред въпросите имаше: Коя е родината на икебаната?, "Кога е създадена ООН" и др. Без малко министърът да си заслужи лоша оценка, защото се опитваше да подсказва. Но от своя страна учениците показаха, че без проблем се справят с безграничното Интернет пространство. След отличното представяне на тийнейджърите народната представителка д-р Антония Първанова предложи министърът да им напише в бележниците по една шестица. За съжаление обаче, оказа се, че, тъй като учениците са първа смяна и са извикани допълнително, не си носят бележниците. Но не липсваше желание отстрана на Игор Дамянов да ги поощри с министерска шестица, пък и децата напълно си го заслужиха.

По време на посещението в гимназията началникът на Инспектората Рина Иванова запозна министър Игор Дамянов с проекта за създаването в Добричка област на клубове на можещите и знаещите деца. Идеята е тези структури да бъдат в Центровете за работа с децата, а крайната цел е тийнейджърите да участват в предаването "Минута е много". "Искаме да откъснем децата от Интернет залите... Искаме в клубовете, освен компютри да има и литература" - каза Р. Иванова.

Малко преди 18 ч. министър Игор Дамянов отиде в Инспектората по образование, където се срещна с представители на екипа, работещ в него. За наша изненада обаче се оказа, че срещата е закрита за журналисти.

 


Сходни връзки

ИГОР ДАМЯНОВ ПИСА ШЕСТИЦИ... ПОЧТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди