изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:30 EET
ПОДКУПЕН КОНТРОЛЬОР ЗАСТАНА ПРЕД ТЕМИДА    
НовиниТръгна делото срещу 42-годишния Димитър Димов Краев. Добричката окръжна прокуратура го обвинява в престъпление по служба като контрольор "Пътни такси" при ГКПП Кардам.

 Като такъв неговото задължение било да събира такси от товарни, леки автомобили и автобуси срещу издаване на квитанция. Той бил заловен на 12 юни 2001 г., след като събрал такси от два турски тира, без да им издаде документ. Това станало ясно, когато турските возила били спрени за проверка от полицейски служители. Изяснило се, че единият турски шофьор платил на Краев 20 долара и 10 дойче марки, а другият му дал 50 долара, митничарят му върнал 22 дойче марки. Назначената експертиза по делото установила, че за периода януари-юни 2001 г. Димитър Краев е дал 36 дежурства и при тях е инкасирал 577 моторни-превозни средства /488 влизащи и 99 излизащи/, от които е взел за пътни такси 13 036 долара. Вчера в съдебната зала показания даде прекият ръководител на Краев – Светлана Илиева. Тя разясни механизма на работа в ГКПП Кардам, като сподели, че четирима контрольори давали по 24 часа дежурство. Те издавали квитанции за пътни такси, които отчитали веднъж месечно или най-много два пъти, когато трафикът на автомобили е голям. Квитанцията била в три екземпляра – първият и третият остават в ГКПП, а вторият се давал на шофьора. Вещото лице Недко Лазаров също бе в залата. Оказа се обаче, че не е изпълнена съдебната поръчка за двамата шофьори от Турция - Мурад Каякчъ и Мехмед Нухолу, да свидетелстват по делото, което ще продължи да се гледа на 4 февруари 2005 година.

Краев е подведен под отговорност за престъпление по служба, за което може да получи присъда от 1 до 8 години затвор. Освен това срещу него е заведен граждански иск в полза на Агенция "Пътища" за 28 674 лева.

Контрольорът остава под парична гаранция от 1000 лева. НДТ

 


Сходни връзки

ПОДКУПЕН КОНТРОЛЬОР ЗАСТАНА ПРЕД ТЕМИДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди