изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:31 EET
20 новородени българчета продадени във Франция    
Ред и сигурност Генерал Бойко Борисов: "И Франция има вина!"


Снощи най-големият обществен телевизионен канал във Франция излъчи специален репортаж за продажбата на новородени българчета, предаде Би Би Си. В репортажа "Жертва, стока, колко струва едно дете", който е част от програмата "Задълбочено изследване", се разказва за трафика на бебета за мафиотска мрежа във Франция.
Репортажът започва с това как български роми продават 15-дневното си дете за 6 000 евро. Друга българка е хваната в момент, в който се опитва да продаде 3-дневното си бебе.
След Франция екипът на френската телевизия отива в сливенския ромски квартал "Надежда", като уточнява, че това е район, в които цари мизерия и безработица. Камерата показва семейства с 8-10 деца, които живеят с 50 евро на месец. "Не е учудващо, че посредниците намират желаещи. Икономическата безизходица е толкова голяма, че закони пракически не съществуват," твърди служителка на международната организация "Лекари без граница", която работи с роми. Коментарът на журналистите е, че българските власти трудно могат да затворят границите за бременни жени. И че борбата с този трафик е доста чувствителна тема преди влизането на България в ЕС пред 2007 г.
Третата част на репортажа представя френски полицай, който работи в сътрудничество с българското МВР, води журналистите при генерал Борисов. Той казва, че трафикът на хора е проблем не само за България, но и за Европа, и Франция също е виновна, защото консумира престъплението.
Според българските власти досега са продадени 20 бебета във Франция. Този трафик  несъмнено има връзка и с българските проститутки, които са една четвърт от всички източноевропейки, работещи във Франция.
В заключение се казва, че трафикът вероятно ще продължи, защото във Франция максималното наказание е само 3 години затвор. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

20 новородени българчета продадени във Франция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди