изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:12 EEST
БИЗНЕС И ОБЩИНА ОБСЪДИХА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ НА ДОБРИЧ    
НовиниВчера в общината се проведе консултативен съвет по икономическо развитие, на който присъстваха представители на бизнеса в Добрич, информира зам.-кметът Галина Митева.

С тях кметът Детелина Николова  обсъди едногодишната работа на екипа, като припомни успешните реализирани публично-частни партньорства. Зам.-кметът по икономическо развитие и евроинтеграция Галина Митева представи плана за финансиране по програма ФАР Трансгранично сътрудничество. "По тази програма има 2 компонента, които са за инфраструктура, като по единият се отпускат от 50 до 150 хил. евро, а по другия - от 150 до 700 хил. евро за дейности с траен ефект по границата. Имаме 5 предложения от Констанца, с които запознах участниците в консултативния съвет, като очакваме техните предложения, които да представим на колегите в Констанца" - разказа още зам.-кметът Г. Митева.
Друг основен момент момент по време на обсъжданията е бил начинът на работа между община и бизнес. "Ние смятаме оттук нататък да работим съвместно с бизнеса. Той трябва да се научи да споделя своите намерения с общината, а общината от своя страна трябва да се научи да се вслушва в гласа на бизнесмените" - добави още Г. Митева. Пред участниците в консултативния съвет зам.-кметът по икономическо развитие е представила още идеите и вижданията на общината за организацията по коледно-новогодишните празници, а бизнесмените са изразили готовност да се включат в подготовката. Тема на разговор е била и програмата за развитие на туризма на територията на общината.
 


Сходни връзки

БИЗНЕС И ОБЩИНА ОБСЪДИХА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди