изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:54 EEST
10 059 ПРОБИ СА ИЗВЪРШЕНИ В МИКРОБИОЛОГИЯТА НА ХЕИ    
Здравеза деветте месеца на годината, съобщиха от инспекцията. 2384 от тях са изработени в звено “Серологични изследвания, СПИН и Хепатит”.

Сред тях са изследвания за Ревматоиден фактор, за инфекциозна мононуклеоза, Васерман, СПИН и Хепатит В. В звено “Клинична микробиология и Чревни инфекции” са направени общо 7675 изследвания. От ХЕИ съобщават още, че 31 процента от изследванията са извършени по договор с РЗОК – Добрич, а по договорни отношения с болнични заведения от Добричка област са извършени 683 изследвания.

31 процента процента са изследванията, за които гражданите са заплащали. Основната част от платените изследвания - 77%, са били за чревно заразоносителство и са поръчвани от лица, постъпващи на работа в хранителни и комунални обекти. Средно на месец по искане на пациенти в лабораторията са обработвани по 32 проби за изследване за Сифилис, 20 за антитела срещу вируса на СПИН и по 25 за доказване на австралийски антиген (Хепатит В). Това е обичайното натоварване на лабораторията, допълват от ХЕИ.

 


Сходни връзки

10 059 ПРОБИ СА ИЗВЪРШЕНИ В МИКРОБИОЛОГИЯТА НА ХЕИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди