изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:12 EET
* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА    
Общество

ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ СТАНА ЯБЪЛКА НА РАЗДОРА



Пенсионерски клуб "Добруджански глас" в Добрич предизвика конфликти и се превърна в ябълка на раздора между хората от третата възраст. Към редакцията на НДТ за съдействие се обърнаха Жоржета Симеонова - председател на Съюза на пенсионерите в града, председателката на клуба Керанка Войнова и Стоянка Георгиева - член на "Добруджански глас". Те ни обясниха, че от известно време насам група от други пенсионери имат претенциите да ползват помещението на клуба им. "От пет години сме в тази барака. Превърнахме клуба в истински рай. Носихме какво ли не от домовете си. Събирахме пари за перденца и т.н." - обясниха развълнувани жените. Преди около два месеца обаче започнали проблемите. Другата група започнала да търси всевъзможни начини да използва в определени дни помещението на клуба. Искането им било това да са понеделник и четвъртък. Ходили в общината, писали жалби и т.н., твърдели, че базата е окупирана. "Ние ги поканихме при нас, но те не искат, не били съгласни с нашите методи на работа" - обясниха представителите на клуб "Добруджански глас", които редовно си организират различни мероприятия - лекции от ХЕИ, мерене на кръвното от лекари и др. А другите искали в клуба да играят т.нар. тихи игри. Притесненията на Жоржета Симеонова са, че те ще внасят алкохол и ще пушат, въпреки че в момента това е категорично забранено в клуба, и няма да пазят това, което е създадено с толкова труд. Въпросните пенсионери не били членове на Съюза на пенсионерите, каза още Ж. Симеонова. В момента жените от клуба по цял ден дежурели в клуба, защото се притесняват, че другите ще се самонастанят.

НДТ потърси за коментар зам.-кметът Ваня Балчева. Тя обясни, че общината е предоставила клубовете на пенсионерите в Добрич на Съюза на пенсионерите. На последната среща между двете спорещи страни е припомнен правилникът, според който базите могат да ползват само членове на Съюза. "Щом членуват в него, могат да ползват всички клубни бази" - заяви В. Балчева.

 


Сходни връзки

* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди