изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:38 EEST
СКАНДАЛ НА ДЕНЯ: Всичко, което зависи от общината за Бърза помощ ще бъде направено, каза Цонко Цонев    
Здраве  Каварна. Всичко, което зависи от общината ще бъде направено, заяви пред Агенция “Фокус” кметът Цонко Цонев по повод заповедта на министъра на здравеопазването Славчо Богоев за намаляване на щатните бройки на Центъра за спешна медицинска помощ в Каварна и пренасочването им към Шабла.

От община Каварна съобщиха за “Фокус”, че Общинският съвет е свикан на извънредно заседание в петък за разглеждане на заповедта на здравния министър за разбиването на Бърза помощ в Каварна. При актуализацията на бюджета към 30 ноември 2004 г. се предвижда закупуването на линейка, както и назначаването на още трима шофьори с цел опазване живота и здравето на жителите на община Каварна, съобщиха още от общината. Местният парламент ще разгледа и финансирането на каварненската болница, в която се лекуват и шабленци, а до момента община Шабла не е дала и лев за поддръжката на МБАЛ – Каварна.
“С чужда пита помен да се прави”, коментира още кметът на Каварна Цонко Цонев.


Намаляват щатните служители в Центъра за спешна помощ в Каварна, пренасочват освободените към Шабла

Каварна. От 1 декември щатните бройки в Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Каварна ще бъдат намалени, това съобщиха за Агенция “Фокус” служители на болницата. Намаляването на бройките става със заповед на министъра на здравеопазването Славчо Богоев от 9 ноември т.г.
Петима шофьори и петима медицински работници ще бъдат пренасочени към Шабла, където дори не разполагат с необходимата база и медицински уреди за направа на елементарни изследвания, а болните се водят за преглед в Каварна, разказаха още здравните служители.
Според тях оставените щатни бройки в Бърза помощ – Каварна са крайно недостатъчни за общината. Това ще доведе до невъзможност жителите да бъдат навременно обслужвани. При два едновременни спешни случая в различни села, само единият ще може да бъде обхванат, което може да доведе до фатални последствия, обясниха обезпокоените служители.
По думите им всичко това е направено без знанието, както на кмета на община Каварна Цонко Цонев, така и на ръководството на Бърза помощ и МБАЛ – Каварна.

ФОКУС

 


Сходни връзки

СКАНДАЛ НА ДЕНЯ: Всичко, което зависи от общината за Бърза помощ ще бъде направено, каза Цонко Цонев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди