изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:28 EEST
Първият разговор в GSM мрежата на БТК e факт    
НовиниСофия. Първият официален разговор в GSM мрежата на Българска телекомуникационна компания (БТК) бе проведен в София. На демонстрацията присъстваха Главният изпълнителен директор на компанията Уилям Ейлуърд и вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев.


Двамата проведоха първия разговор от мобилен до мобилен абонат на третия GSM оператор. “За момента мрежата ни е активна само на територията на София, но много скоро тестови разговори ще се провеждат и в други градове в България. Ще спазим обещанието си и ще стартираме дейност най-късно през април 2005 година. Освен това не само ще изпълним изискванията на лицензията за 20% покритие на населението в срок от една година след издаването й, но и ще ги надхвърлим значително. Нашата цел е над 95%.”, категоричен бе Уилям Ейлуърд.
Първото повикване от абонат на третия мобилен оператор до абонат на фиксираната мрежа на БТК бе направено до Бургас. Директорката на бургаската гимназия за изучаване на романски езици “Георги Сава Раковски” Радостина Георгиева бе информирана, че БТК предоставя безплатен високоскоростен ADSL Интернет на училището за настоящата учебна година. Министерство на транспорта и съобщенията ще осигури 10 компютъра за кабинета по информатика в гимназията.
Уилям Ейлуърд обяви, че БТК е поверила изграждането на основната част от мрежата на третия GSM оператор на китайския технологичен гигант Huawei*. Компанията е избрана с конкурс сред още 7 водещи производители на оборудване на световния телекомуникационен пазар. По думите на Ейлуърд офертата на Huawei е била “най-добрата комбинация между високо качество и конкурентна цена”. Съгласно споразумението мобилната мрежа ще бъде изградена, така че да поддържа широко портфолио на услуги за потребителите.Според договора китайската компания се ангажира също така да обучава поетапно инженерите от третия GSM оператор, които ще отговарят за експлоатацията и поддръжката на системата. За осигуряването на оборудването за останалата част от мрежата на оператора ще бъде избран втори доставчик.
Третият GSM оператор ще предложи на клиентите си номера започващи с код 087. Днес Главният изпълнителен директор Уилям Ейлуърд препотвърди намерението на компанията да стъпи на пазара на мобилни услуги с цени 20% по-ниски от предлаганите в момента на българския пазар.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Първият разговор в GSM мрежата на БТК e факт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди