изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:42 EEST
8 000 ЛЕВА СЪБРА НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ "ЛАЙЪНС КЛУБ" В ДОБРИЧ    
ОбществоС проект за 60 000 лева кандидатства организацията пред програма ФАР. От следващия месец стипендии ще получават още две деца-сираци

8 000 лева са събрани на традиционния есенен благотворителен бал на "Лаъйнс клуб" в Добрич, съобщиха вчера на пресконференция от ръководството на организацията. Балът се е провел на 13 ноември - Международен ден на слепите хора, в ресторант "Добруджа". Присъствали са около 210 души, сред гостите са били проф. Петър Дончев - дистрикт гуверньор на "Лаъйнс клуб" в България, кметът на Добрич Детелина Николова, заместникът й Галина Митева и др.

"Набраните на бала средства са предвидени за изпълнението на нашата дългогодишна програма" - каза Мария Василева от УС. С част от парите ще продължи изплащането на три стипендии на деца-сираци със зрителни затруднения. Ръководството на "Лаъйнс клуб" в Добрич е взело решение да бъдат учредени още две стипендии - на сираци. Изплащането им ще започне от декември. Месечните средства, които организацията отпуска на нуждаещи се деца, са от 50 до 80 лева.

Около 5 000 лева от набраните на бала средства ще бъдат изразходвани за реализацията на проект "Маркетинг на бъдещето". С него в момента "Лайънс клуб" кандидатства за финансиране в размер на 60 000 лева пред ФАР. Автор на проекта е ръководителят на Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ Кристина Димитрова, предвижда се той да се реализира в три града - Добрич, Варна и Силистра. Целевата група е от 15 деца със зрителни проблеми на възраст над 10 години. Ако не бъде осигурено финансиране по ФАР, проектът ще се реализира само в Добрич с пет деца, местният "Лайънс клуб" ще осигури 20 000 лева за реализацията му.

Планиране за цял живот и личността реализация е целта на "Маркетинг на бъдещето". Проектът ще се реализира в три етапа. Целта на първия е децата да постигнат самостоятелност в обслужването. През втория етап те ще бъдат обучавани, а през третия ще се търси постигане на реализация в живота. На базата на психологически профил, който ще бъде направен на децата при старта на проекта, и на желанията им, те ще бъдат обучавани в точно определена посока. Обучението ще се извършва от близки и приятели, които самите те ще посочат. Вече са определени децата от Добрич, които ще бъдат включени в реализацията на проекта. При техния подбор станало ясно, че отсъства разбиране от страна на доста от родителите им. "Някои от родителите също имат зрителни проблеми и са пренесли своята съдба върху децата си", коментира М. Василева.

 


Сходни връзки

8 000 ЛЕВА СЪБРА НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ "ЛАЙЪНС КЛУБ" В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди