изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:50 EET
Правим 0:0 с Азербайджан    
СпортБългарският ни национален отбор по футбол завърши 0:0 като гост на Азербайджан в контролна среща, играна в Баку пред около 3 000 зрители. По този начин останахме без загубен мач, откакто тимът бе поет от Христо Стоичков.


"Лъвовете" бяха без няколко от титулярите си, но това даде възможност на националния селекционер да изпробва няколко нови момчета. Дебют при мъжете направиха Иван Стоянов (Щутгарт), Асен Караславов и Димитър Рангелов (Славия), както и Михаил Венков (Литекс).

Нашите започнаха по-активно срещата от своя съперник, но без да застрашат сериозно стража на Азербайджан Мехдиер. В 14-та минута бе първата по-опасна атака на "лъвовете".

Дебютантът в националната мъжка гарнитура Иван Стоянов се озова на отлична стрелкова позиция в наказателното поле на домакините, но точно преди да отправи удар към вратата, Мехдиер плонжира и изби топката.

Азерите след това поизравниха играта и направиха няколко добри атаки. При една от тях в 22-та минута Рамаданов стреля опасно, но над напречната греда. Преди това на два пъти домакините центрираха опасно в нашето поле, но отбрана ни се справи.

В 32-та минута Валери Божинов, заменил две минути преди това колебливия в изявите си Здравко Лазаров, подаде вляво на Мартин Петров. Играчът на лидера в Германия Волфсбург направи характерния си бърз пробив и стреля, но право в ръцете на вратаря на Азербайджан.

В 37-та минута Митко Бербатов пробяга 40 метра, навърза четирима защитници на домакините, би силно с десния крак, но извън очертанията на вратата.

Малко преди почивката нова наша атака бе пропиляна. Владо Манчев комбинира с Божинов, който на свой ред подаде към Бербатов. Централният ни нападател даде топката на Иван Стоянов, който стреля, но без успех.

В началото на втората част в игра влязоха трима наши. Здравко Здравков, Владимир Манчев и Благой Георгиев бяха заменени от Димитър Иванков, Мартин Камбуров и Димитър Телкийски.

В 52-та минута нов пропуск направи Митко Бербатов. При едно центриране в полето на домакините нашият таран се извиси над всички, стреля с глава, но в аут.

Три минути по-късно Телкийски центрира към Бербо, който с глава плъзна топката към Мартин Петров и той стреля с десния крак извън очертанията на вратата.

В 58-та минута Бербатов бе заменен от Димитър Рангелов. Той предостави капитанската лента на Радостин Кишишев.

В 70-та минута нов пропуск за нашите направи Валери Божинов. Мартин Петров центрира пред вратата на домакините и там играчът на Лече плонжира с глава и нанесе удар в аут.

В 74-та минута Асен Караславов замени Радостин Кишишев и също дебютира за първия ни тим. На свой ред защитникът на Чарлтън предостави лентата на Мартин Петров.

До края на мача нашите продължаваха да бъдат по-активни, докато домакините разчитаха на редки контраатаки.

В самия край Валери Божинов получи единственият жълт картон в срещата. Така двата отбора приключиха при нулево равенство.
http://topsport.bg/
 


Сходни връзки

Правим 0:0 с Азербайджан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди