изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:51 EEST
КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ ИЗБРА ДВЕ РАБОТНИ КОМИСИИ    
НовиниВчера се проведе първото заседание на Консултативният съвет по туризъм, в който влизат 11 представители на общинската администрация, на Общински съвет - град Добрич, културни институции, професионални училища и неправителствени организации. За секретар на съвета единодушно бе избран председателят на Общественият съвет по туризъм и член на КС Татяна Русева. Участниците в заседанието се запознаха с правилника за работа на съвета и с проектопрограмата за развитие на туризма в Община град Добрич през 2005 г.

В предварителната програма за развитие на туризма, която общината е разработила, са отбелязани приоритетните мерки, които включват провеждане на експертна оценка на състоянието на съществуващите туристически обекти, осъществяване на ремонт и реконструкция на инфраструктурата, разработване на проектопредложения по донорски програми и други. При разработката на проектопрограмата общината е посочила и източници на финансиране, като предвижда 30 хил. лв. от бюджета си за подпомагане развитието на туризма на територията на общината. Най-голяма част от средствата се предвижда да бъдат дадени за реклама и промоционални дейности. 6 500 лв. е готова да отпусне администрацията за изграждането на туристически инфоцентър. 1000 лв. се дават за подкрепа инициативи на ОСТ. Татяна Русева поиска 10 %, т.е. 3000 лв. да бъдат дадени на ОСТ, което не бе прието от членовете на съвета. В хода на разискванията се стигна до обобщението, че трябва да се разработят критерии за измерване на ръста на туристопока в Добрич, за да се следи ефективността на програмата, както и да бъде разработен общ туристически продукт, който да бъде продаван на пазар, като бяха избрани две работни групи, които да работят по отделните задания. На главния архитект на общината Боряна Станчева, която е член на КС, бе възложено да провери възможностите и предложи място в центъра на града, където да бъде изграден инфоцентъра.
 


Сходни връзки

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ ИЗБРА ДВЕ РАБОТНИ КОМИСИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди