изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:01 EEST
На 16 април подписваме договор за членство с ЕС    
Европейски съюзБългария подписва договор за присъединяване към ЕС на 16 април 2005 г.


Това каза председателят на НС Огнян Герджиков, който е на посещение в Молдова, като подчерта, че е получил информацията за това от източници извън българското правителство, съобщи Радио България.
Въпреки убедеността на Герджиков все още продължават политическите неясноти около подписването на договора за присъединяване и фиксирането на дата за това между България и ЕС. "По-добре би било Румъния да приключи преговорите преди края на годината. В противен случай на ЕС ще се наложи да вземе много тежко решение и ние трябва да докажем нашите възможности и евентуалното да представим искане за отделяне от Румъния", заяви Меглена Кунева, министър по европейските въпроси.
Междувременно правителството прие предприсъединителната икономическа програма на България за 2007 година. Програмата е с обем 200 страници и е разработена по указание на Европейската комисия (ЕК). Предприсъединителната икономическа програма, приета от министрите съдържа средносрочен сценарий за развитието на България до 2007 г., когато се очаква да станем членове на ЕС, както и прогноза за това как ще изглежда страната в този момент, заяви министърът. Програмата съдържа таблица за очакваните ефекти за България, след като започнем да получаваме пари от еврофондовете. ЕК по чиито указания е изготвена програмата е имало изискване към България в нея да бъдат включени повече анализи, а не само сухи цифри, обясни заместник-финансовият министър Любомир Дацов.
Неотдавна Делегацията на ЕК в България оповести изследване за готовността на българския бизнес за конкурентния европейски пазар. Оказа се, че едва 10 на сто от българските фирми смятат, че са подготвени за единния европейски пазар. В същото време 41 на сто от бизнеса изобщо не е започнал да се подготвя за конкурентната среда, в която ще се окаже след влизането ни в ЕС.
 


Сходни връзки

На 16 април подписваме договор за членство с ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди