изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:48 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ ИМА "ЗЕЛЕНА КНИГА"    
НовиниВчера на посещение в Добрич бе националният координатор на екодвижението "За зелена България" Румен Попов. Той се срещна със зам.-кмета Галина Митева и й връчи Зелена книга, след което на нарочна пресконференция представи движението.

"Това е екологично сдружение, което има за цел да съхрани и възроди екологията на страната ни. Движението е създадено съвсем скоро - на 10 октомври тази година и негов председател е доц. Любомир Мечкаров, като в неговия състав членуват видни интелектуалци и научни работници. В момента провеждаме първи етап от наше проучване за състоянието на екологията в страната, като посещаваме общини и връчваме празни зелени книги, в които очакваме администрациите да дадат официално становище за екологията в района, както и да се впишат сигнали на граждани по тези проблеми. Предвиждаме три такива етапа, чрез които ще обхванем 37 български общини и областни центрове. През януари ще направим обобщен доклад, като в него ще предложим и решения на екопроблемите и ще ги предоставим на президента на Републиката, на министър-председателя и на Министерството на околната среда и водите" - разказа Р. Попов. Добрич е включен в първия етап на проучванията на движението. Гражданите могат да подават сигнали за нередности в екологичен план и тук в Добрич, където вече 10 души са членове на сдружението, а за областен координатор е определен адвокат Пламен Припърженски.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ ИМА "ЗЕЛЕНА КНИГА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди