изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:18 EEST
АНСАМБЪЛ "ДОБРОТИЦА" ОТПРАЗНУВА УСПЕХИТЕ СИ С ПРИЯТЕЛИ    
Култура

Съставът отличи хората, които са му протягали ръка. Сред отличените е и Димитър Дуков от в. "Нова добруджанска трибуна". Кметът Детелина Николова обяви, че през 2005 г. ансамбълът, вероятно, ще се сдобие с нова база



Фолклорният танцов ансамбъл "Добротица" миналата вечер отпразнува успехите си и събра на вълнуващо тържество многобройните си приятели и спомоществователи. Конкретните поводи за празника бяха наградата, която ръководителят на ансамбъла Александър Александров получи от общината за цялостен принос в духовната култура на града, отличието му "Златна лира" от Съюза на музикалните и танцови дейци и 30-годишнината на Младежкия дом. Събитието се състоя в основния ресторант на хотел "България", където в късните часове се развихри горещ фолклорен празник. Особено вълнуващи бяха младите хора, които без сценични костюми и предварителен сценарий, представиха голяма част от репертоара на състава. Те играха с неподправен ентусиазъм, в някои моменти публиката дори имаше чувството, че летят във въздуха.

"Изпълнителите ни дават повод за високо самочувствие и истинско българско достойнство" - заяви в началото директорката на младежкия дом Камелия Койчева. Самият Ал. Александров с огромно вълнение сподели, че, ако имаше власт, би наградил присъстващите с орден "Стара планина".

"Носете този плам в сърцата си и знайте, че той ще ни крепи и ще ни води напред" - каза в приветствието си кметът Детелина Николова. Новината на вечерта бе, че има шанс от 2005 г. ансамбълът да се сдобие с нова база. Д. Николова изрази надежда, че общинските съветници ще подкрепят предложението й. След това тя връчи грамоти от името на Община Добрич на хората, които са помагали през годините на ансамбъл "Добротица". Сред отличените е и Димитър Дуков от в. "Нова добруджанска трибуна".

През вечерта за доброто настроение на гостите се погрижи оркестър "Бисери". На какво са способни показаха и музикантите от ансамбъл "Добротица". А талантливите момичета и момчета ни напомниха, че българите умеем да се веселим, да обичаме българският фолклор, да пазим и разпространяваме красотата на звуците и багрите му и да се гордеем с тях.

 


Сходни връзки

АНСАМБЪЛ "ДОБРОТИЦА" ОТПРАЗНУВА УСПЕХИТЕ СИ С ПРИЯТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди