изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:12 EEST
19 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА    
ОбществоНАЙ-ЧЕСТИ СА СЛУЧАИТЕ НА НЕГЛИЖИРАНЕ

В около 90 процента от случаите на насилие над деца, по които работят специалистите от Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в Добрич, става дума на неглижиране от страна родителите. Това разказаха за НДТ социални работници по повод днешния Световен ден за срещу насилието над деца. Те уточниха, че отделът работи с деца, жертва на насилие в семейства среда, ако това е станало на улицата или в институции, със случаите работят полиция, инспекторат и др.

Специалистите обясниха, че формите на насилие над деца са няколко - физическо, сексуално, психоемоционално и неглижиране от страна на родителите им. Единични били случаите в Добрич на физическо и сексуално насилие и те се доказвали много трудно. В дъното на физическото насилие почти винаги стояли стремежът на родителя да настои детето срещу другия родител при развод между двамата. В други случаи сигналите не се потвърждавали, тъй като децата се жалвали от родителите си, за да ги манипулират. Психоемоционалното насилие и неглижирането са по-страшни, те по-трудно се установяват, обясняват социалните работници. И допълват, че докато травмите от физическо насилие се лекуват, то при тях те могат да останат за цял живот. Неглижирането може да доведе и до осакатяване и дори до смърт, тъй като не става дума само да не се полагат грижи за детето, но и да не се лекува, когато е болно.

 


Сходни връзки

19 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди