изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:16 EEST
ПРИЗНАХА ЗА ВИНОВЕН ДОКТОР ИЛИЯ БАЛЧЕВ    
Ред и сигурност

  Окръжният съд в Добрич призна за виновен в подкуп д-р Илия Балчев - бивш ординатор от отделението "Уши-нос-гърло" към "Многопрофилната болница за активно лечение". Той получи 1 година лишаване от свобода условна присъда, 2000 лева глоба и 1 година да не упражнява лекарска дейност.



Припомняме, че младо семейство от Ген. Тошево отиде при него с направление от личния си лекар. Той определи дата за операция на третата сливица на детето им Юмит Ая, което е на шест годинки. Насрочил я за 13 януари т.г. След прегледа обяснил на родителите, че трябва да му платят 120 лева, тъй като при операцията на третата сливица на детето поемал риск. Първоначално родителите решили да платят. След това се отказали и подали сигнал в полицията. Там били белязани банкнотите - 120 лева. Операцията на 13 януари т.г. преминала успешно. След това лекарят се върнал в кабинета си. Там поискал и получил парите - те били в плик. Той ги извадил и ги пъхнал в чорапа си на левия крак - 2 банкноти по 50 лева и две по 10 лева, които държавата иззе. На излизане от кабинета докторът бил задържан от полицаите и парите били намерени в чорапа му. Впоследствие Районната здравноосигурителна каса изплатила на болницата сумата от 199 лева за същата тази операция.

От прокуратурата припомниха, че преди време д-р Балчев ослепи момче на 14 години. При операция на синусите той извършил манипулация на дясното му око, за която не бил компетентен. В резултат на това детето напълно ослепяло с дясното око и било инвалидизирано. За това му бе наложена санкция по административен ред - глоба от 500 лева.

След случая за подкуп доктор Илия Балчев се изсели в Разград, където работи и живее. "В седемдневен срок докторът ще обжалва присъдата пред апелативния съд във Варна", каза неговият адвокат.

 


Сходни връзки

ПРИЗНАХА ЗА ВИНОВЕН ДОКТОР ИЛИЯ БАЛЧЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди