изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:03 EEST
ИНФОРМАЦИНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 20 ноември

Кърджали. 27-годишен от Кърджали е шестият задържан във връзка с разбитата мрежа за изготвяне и разпространение на фалшиви паспорти и други документи в Кърджали, за която ви информирахме вчера. Младежът е в РПУ-Кърджали от 17,40 часа вчера. От дома, в който живее, са иззети чуждестранен паспорт и шофьорска книжка, подготвени за фалшифициране. Прокуратурата в Кърджали постанови 72-часова мярка за неотклонение “задържане под стража” на четирима от общо петимата задържани  по случая на 18 ноември в РПУ-Кърджали. Те са преведени в ареста на Окръжната следствена служба. Общо седем са досега образуваните дознания за съставяне на неистински официални български и чуждестранни документи По квалифицираните текстове от Наказателния кодекс предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода до 10 години.

Бургас. 22-годишен бургазлия е загинал снощи при взрив на лека кола. Около 20.35 часа в Първо РПУ Бургас е получено съобщение за взривен лек автомобил на ул. “Иван Богоров”в Бургас. Районът на местопроизшествието незабавно е заграден. Изпратен е екип на РСПАБ Бургас за потушаване на възникналото запалване. Установено е, че взривеният лек автомобил е “Опел Сенатор”, с бургаска регистрация, управляван от 22 год. М.П. от Бургас. Младият мъж е починал на място. По данни от първоначалния оглед взривното устройство е с 800 грама еквивалент. Все още в  процес на установяване е начинът на взривяването. По случая е оБразувано следствено дело. Автомобилът, ползван от загиналия,  е собственост на 28-годишния С М. от Бургас, който бе задържан  на 7 октомври т.г. на бул. „Академик Иван Гешов” в столицата с бойно оръжие в джипа му и след опит да подкупи полицаите. /Новини от 7 октомври/.

Плевен. 26–годишен жител на града е задържан при специализирана полицейска операция срещу разпространители на наркотици. Акцията е проведена вчера от служители на сектор “Криминална полиция”, Първо и Второ РПУ в Плевен.  При извършения  обиск у младежа са намерени 12 грама бяло прахообразно вещество в 30 пакетчета 3/1 см от гланцирана хартия.  При направения наркотест, прахчетата реагирали на амфетамин. По-късно, при претърсване в  дома на плевенчанина, полицейските служители открили и найлоново пликче със зелена тревна маса, иззета за изззета за лабораторно изследване.Дилърът е задържан за 24 часа. Образувано е следствено дело.

Хасково. Специализирана полицейска операция за защита на  интелектуалната собственост е проведена на територията на Неделния пазар в Димитровград.  Целта на акцията, предприета от служители на НСПОБ, РЗБОП-Хасково и РПУ-Димитровград е проверка на използването на търговските знаци на известни фирми производителки на спортни стоки. Полицейските действия са предприети след  сигнал от юридическия представител на фирмите-носителки на търговските марки, че на димитровградския пазар се  разпространяват стоки при нерегламентирано ползване на оригиналния знак. В тази връзка полицейските служители са  извършили масирана проверка на осем фирми от Омуртаг. Иззети са  4500 единици стоки-менте, предимно маратонки и тениски, чиято обща стойност по фирмен каталог е 640 хил.лева. По случая са образувани осем полицейски дознания за нерегламентирано използване на търговската марка- информират от РДВР.

НСГП. Вчера на ГКПП Калотина на излизане от страната са задържани двама мъже при опит да изведат деца от страната. При паспортна проверка на 24-годишен мъж и 9-годишно момиче от старозагорското с. Юлиево, младежът представил пред граничните полицаи пълномощно за малката си придружителка. Документът бил издаден от  селското кметство и заверен с печат. При извършената справка е установено, че към момента на издаването му,  родителите на момиченцето са били извън страната. По-късно същият опит направил и 32-годишен жител на  пазарджишкото с. Ивайлово. Той водел със себе си 10-годишно момиче и също представил необходимото пълномощно, издадено от кметството в селото. И при този случай проверката на място показала, че майката на детето не е била в България по времето, когато уж е  упълномощила придружителя. Срещу нарушителите са заведени преписки и е уведомена Районната прокуратура в Сливница.

НЦБ Интерпол. Вчера в изпълнение на постановление на ВКП с полет за Милано от аерогара-София от  страната ни е екстрадиран  42-годишният Серафетин Ибраими. Той бил обявен за международно издирване от Интерпол-Италия заради внос на упойващи вещества в страната, за което  максимално предвиденото наказание според италианския НК е 30 години лишаване от свобода. На 7 май т.г. Ибраими е засечен да влиза в България през ГКПП- Гюешево, където е  задържан.

НСПАБ. Две дечица от Димитровград и 4-годишно момиченце от София загинаха снощи при пожари в домовете им почти по едно и също време.  Около 20,30 часа снощи  на ул.”Родопи” в Димитровград, възниква пожар в дървена барака, обитавана от 21-годишната Р.Р и двете й момченца –  на една и на три годинки. Постройката с размери 4х4 метра, изградена от подръчни материали, найлон и балатум лумнала внезапно и изгоряла за минути. По първоначални данни огънят е тръгнал от необезопасена печка на твърдо гориво, на около метър от леглото на децата.  пожарникарите са извадили телцата на децата след като погасили колибата.  Само двадесет минути по-късно, на ул. "Козлодуй" в София се подпалила кирпичена постройка. В едно от помещенията  било момиченцето  / 4 г./ на 27-годишната обитателка на дома. Майката на детето и пожарникарите се надявали то да се е скрило някъде, уплашено от пожара. Над час е продължило издирването на детето до откриването му, около 22.30 часа в изпепелената стая. Към момента причините за огъня са в процес на изясняване- информират от НСПАБ. И при двата случая малките деца, оставени без надзор не са могли да реагират и са загинали. Образувани са следствени дела.

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди