изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:27 EEST
Филчев разпъва Би Би Си на кръст заради Иван Славков    
Ред и сигурност  Софийската градска прокуратура е образувала предварително производство във връзка с излъчения филм по Би Би Си “Да купиш игрите”


Образуваното дело е по член 307 от Наказателния кодекс – провокация към подкуп и по член 39 от НК – използване на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация без надлежно разрешение. Поради фактическата и правна сложност на случая и значителния обществен интерес разследването е възложено на НСлС. В хода на делото ще бъдат разпитвани представители на Би Би Си в България, журналистите, създали филма, както и други лица.
Филмът на Би Би Си уличи членът на МОК и председател на БОК Иван Славков в готовност да приеме пари в замяна на подкрепа на кондидатурата на Лондон за домакин на летни олимпийски игри. Представители на телевизията импровизираха делова среща, на която да потърсят от Славков подкрепа за кандидатурата на английската столица.
Още на 28 септември градската прокуратура започна разследване срещу авторите на филма на Би Би Си, който бе излъчен в края на август. Законът предвижда до 10 години затвор и 15 000 лева, ако бъде доказана вина. Тогава прокурорите потвърдиха, че председателят на БОК и член на МОК Иван Славков е поискал в молба намесата на прокуратурата срещу авторите на филма.
Началото на прокурорската проверка от края на септември съвпадна с изслушването на Иван Славков от комисията по етика към МОК. Славков отговори на поставените въпроси от страна на членовете на комисията. Яснота по случая се чака още този месец, по всяка вероятност на 24 ноември, когато трябва да има заседание на Изпълнителния комитет на МОК.
След изслушването си от комисията по етика Батето Славков заяви, че е посочил своята гледна точка към събитията и потвърдил, че нямам вина и не бил корумпиран.

Припомняме, че президентът на МОК Жак Рох остана вбесен, след като гледал филма “Да купиш игрите”. Той лично съобщи решението на Комисията по етика за скандала с подкупи в Олимпийския комитет, в който бе замесен и Иван Славков. 64-годишният Славков бе отстранен от всички постове, които заема, за периода, в който ще продължи разследването на случая. Едва когато приключи то, ще бъде взето окончателно решение за наказанието му. МОК спря присъствието на Иван Славков на Олимпийските игри в Атина.

dir.bg

 


Сходни връзки

Филчев разпъва Би Би Си на кръст заради Иван Славков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди