изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:20 EEST
ПРОБЛЕМИТЕ НЯМАТ ЦВЯТ, ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕШАВА    
ПолитикаЗаяви в интервю за НДТ кметът на община Каварна Цонко ЦОНЕВ

- Защо кметът Цонко Цонев стана толкова популярен в страната?
- На този въпрос трябва да отговорят тези, които го направиха популярен.
- Възраждането на Каварна медиен шум ли е, или низ от реални факти и кои са те?
- Възраждането на Каварна е низ от реални факти. Работим изключително много, за да превърнем Каварна в туристическа дестинация. Разкрихме туристическа агенция по програма ПЛЕДЖ, представителство на Общината в София, регистрирахме туристическо дружество "Каварна" ЕООД, закупихме хотел "Каварна", създадохме официална Интернет-страница на Общината, възобновихме археологическите разкопки на нос Калиакра. Един от приоритетите ни е подобряване на инфраструктурата - тази година асфалтирахме улици и пътища с обща площ 45 000 кв. м, като за последните десет години са били 47 000 кв. м, ремонтирахме тротоари с площ 9 400 кв. м, като за последните десет години са били 9 315 кв. м и др. Подпомогнахме финансово изявени спортисти по кик-бокс, тенис на корт, лека атлетика, спортни танци. Учредихме стипендии на името на трима утвърдени учители, практикували в каварненски училища. Тази година културната програма в Каварна бе изключително наситена на концерти, фестивали, участия в международни форуми и конкурси. Проведохме Общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето'2004", Национален фестивал на любителските театри с международно участие "Каварна'2004", Summer live music fest "Kavarna'2004", първия по рода си за страната Рибен и миден фест, турнир по спортни танци, Републиканско първенство по кик-бокс, Републиканско състезание по тенис на корт. Това са само част от нещата, които сме направили за възраждането на Каварна.
- С какво порасна община Каварна през тази една година, която е и първата от Вашия мандат?
- С общата работа на общинска администрация. Екипът ми е сплав от мъдрост и младост. Средната възраст на ръководния персонал е 40 години, а средната възраст на служителите в общинска администрация е 43 години. Използвам случая да благодаря на своите заместници, секретаря, главния счетоводител, както и на всички колеги за добрия синхрон и координация в работата.
Освен това черпим опит и от бившите кметове на Община Каварна. Проведохме среща с тях, на която те дадоха своята оценка за свършената работа за тази една година и изказаха своите виждания при определянето на приоритетите в развитието на Каварна.
- Кои са новите приятели на каварненци и до какво доведоха новите контакти в побратимяванията на общината с различни общини от чужбина и с водещи институции и лица от културата?
- Каварна има много нови приятели - Стенли, Любо Нейков, момчетата от Б.Т.Р., Вальо Танев, Христо Гърбов, Илия Луков и много други. Общината има сключени договори за сътрудничество с гр. Щербинка, Русия, с гр. Михайловце, Словакия, с Атина - Пефки, Гърция, с гр. Бабадаг, Румъния, с гр. Босилеград, Сърбия и Черна гора. Предстои подписването на договори за сътрудничество с Мал тепе, Турция, с Тонгерен, Белгия, с гръцкия остров Саламина и френски град по линия на НСОРБ. Реализира се практика на културен обмен в международен план. Фолклорен танцов състав "Бизоне" участва в престижни конкурси в Италия, Словакия, Румъния, Гърция. Детско -юношески хор "Морска звезда" участва и взе първа награда в Балатонфюред, Унгария. Младежко театрално студио "Зеници" реализира международен проект с гр. Щербинка, Русия, който бе представен на Международния фестивал на културата и изкуствата в Атина, Гърция.
- Какъв е инвеститорският интерес към общината и кои са най-интересните инвестиции?
- Налице е голям инвеститорски интерес към Община Каварна. Подписан е  договор за строеж на вятърни генератори. Общината е сключила договор и с дружество, което ще изгради английско селище. Предстои направата на голф- игрище с 18 дупки. Много чужденци са закупили къщи в общината. Предстои строителството на хотели, ваканционно селище.
- В каква степен е подготовката на общината за интеграция в Евросъюза?
- Разкрихме Общински център за услуги и информация, който е направен съгласно всички европейски изисквания. В момента текат процедури по избор на фирма-изпълнител за създаването на електронна община. Внедрява се Система за управление на качеството ISO 9001. Община Каварна е избрана за домакин при пилотно внедряване на версия Windows на база данни "Население" за област Добрич. Работи се по различни проекти, финансирани от Европейския съюз, осъществяваме контакти със страни-членки на ЕС.
- Каква е сполучливата формула за работа между кметския екип и Общинския съвет?
- Както заявих в предизборната си кампания - проблемите нямат цвят, трябва да се решават. Когато се работи в интерес на общината, няма решения гласувани против от Общинския съвет.
 


Сходни връзки

ПРОБЛЕМИТЕ НЯМАТ ЦВЯТ, ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕШАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди