изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:06 EEST
676 ОПАСНИ КОНСЕРВИ ОТКРИ ХЕИ В ОБЛАСТТА    
ЗдравеОбщо 676 броя опасни зеленчукови консерви откри при проверки през периода 8-12 ноември в болници и в стол на Домашен социален патронаж ХЕИ-Добрич, съобщават от отдела "Държавен санитарен контрол" на инспекцията.

 Проверките са наложени заради изнесените в средствата за масова информация данни за наличието на пазара на потенциално опасни храни - зеленчукови консерви и червен пипер, внос от Унгария. По указания на Министерството на здравеопазването, специалистите от инспекцията са търсили стерилизиран зелен фасул с производител фирма "Биоплод", Севлиево, стерилизирани лозови листа на същата фирма и небелени домати "Анона" на ЕТ "Николай Неделчев" - Шумен.

16 буркана с домати са открити в стола на Домашен социален патронаж в Балчик, цялото количество е бракувано. В кухненските блокове на болниците в Каварна, Балчик Генерал Тошево са установени общо 660 консерви с небелени домати "Анона", но със срок на годност, различен от посочения от МЗ. Те са доставени от софийска фирма със седалище Луковит. Консервите са поставени под възбрана до уточняване на случая и получаване на допълнителни указания. По проблема с опасните консерви своевременно са уведомени общинските администрации от областта, които да извършат паралелни проверки и да обхванат всички общински хранителни обекти. До момента в ХЕИ-Добрич, не са получени сигнали както от общините, така и от граждани и фирми. Независимо от това, насочените проверки в областта продължават.

Във връзка с червения пипер от Унгария е разпоредена проверка от МЗ. ХЕИ съветва гражданите и фирмите да се въздържат от закупуването и използването на пипера до излизане на резултатите от лабораторните изследвания и уточняване на проблемните партиди.

 


Сходни връзки

676 ОПАСНИ КОНСЕРВИ ОТКРИ ХЕИ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди