изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:15 EEST
70 000 ЛЕВА ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ДОБРИЧ    
Общество

Прекрасно настроение, красиви емоции, усмихнати хора, някои -развълнувани до сълзи, щедри и добри сърца. Така може да се опише атмосферата на осмия благотворителен бал на дамски клуб "Майчина грижа"

За 3 267 лева беше продадена на търг писалката "Монблан", с която проф. Огнян Герджиков подписа присъединяването на България към НАТО

Шуменският университет направи дарения за 42 000 лева. Спонтанната реакция на присъстващите бе ставане на крака и бурни аплодисменти



За осма поред година дамски клуб "Майчина грижа" събра многобройните си приятели на благотворителен бал. Гости на светското събитие на годината бяха зам.-министърът на труда и социалната политика Иванка Христова, депутатите от НДСВ Лиляна Кръстева, Антония Първанова, Енчо Малев, областният управител Иван Иванов, кметовете на Добрич, Каварна, Тервел и Крушари, представители на държавни и общински институции, бизнесмени. Водещ на бала бе Иван Балсамаджиев, който каза: "Това са едни красиви дами, благодарение на които любовта и доброто отдавна шестват по нашата земя".

Сумата, с която дамският клуб е подпомогнал талантливи деца от миналия бал досега възлиза на 11 704 лв.

МИР, ЛЮБОВ, ЗДРАВЕ И СОЦИАЛНА ПРАВДА

пожела на присъстващите отец Стоян Димов, който отслужи водосвет. Домакините и гостите изпяха "На многая лета" и си пожелаха още много години да се събират заедно, за да подават ръка на талантливите деца на Добрич. Защото те наистина го заслужават и, за да могат и занапред все така да ни радват като прославят града ни по целия свят.

"Вече осем години клубът поддържа традицията си да събира добри хора, които са съпричастни към децата-сираци. Нека все така, като добри майки и бащи помагаме на децата да се почувстват уважавани и подкрепяни" - сподели председателката на клуб "Майчина грижа" Сиса Павлова. Здраве, успехи и все така последователно да преследват каузата си пожела на дамите областният управител Иван Иванов. "Чудесно е, че ви има, мили дами" - каза в приветствието си зам.-министър Иванка Христова и заяви, че социалният министър Христина Христова предоставя за благотворителния търг картината "Тя - вечната" от своята лична колекция. В поздравителния си адрес министърът на образованието и науката Игор Дамянов казва: "Пожелавам ви успехи в благородното дело и още дълги години вашата съзидателна енергия да ражда добро". Поздравителен адрес с много топли думи клубът получи и от председателя на комисията по външна политика, отбрана и сигурност на българския парламент проф. д-р Венко Александров.

Дамите получиха поздрави също от Елена Поптодорова - извънреден и пълномощен посланик на Република България в САЩ, член-учредител на "Майчина грижа" и народен представител от Добрич в периода 1997-2001 г. "С много уважение и топлота бих искала да добавя и моя далечен поздрав към всички вас по повод Деня на християнското семейство, който отбелязваме всяка година... Поздравявам ви за вашето постоянство и отдаденост и отправям всички онези най-добри пожелания, за които често пъти думите са слаби. Липсвате ми!" - се казва в писмото.

А че децата на Добрич са изключително талантливи, доказаха възпитаниците на СОУ "Св. Климент Охридски" - Гергана Коева, Десислава Любомирова, "Мастер бойс", Кремена Димитрова, Ралица Парушева и Миглена Костова и др. Представен бе и спектакълът "Вечерница". Красиви, лъчезарни, жизнерадостни и изпълнени с творческа енергия - децата заредиха залата с младост и очарование.

ИСТОРИЧЕСКА ПИСАЛКА БЕ ПРОДАДЕНА ЗА 3267 ЛВ.

И тази година клубът не изневери на наложената си марка и организира благотворителен търг. Един от акцентите в него бе историческата писалка "Монблан", с която председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков е подписал договора за встъпването на България в НАТО. Ценният експонат бе предоставен на дамите с помощта на народната представителка Антония Първанова. Началната тръжна цена на писалката, която е с перо от 24-каратово злато, бе 150 лева. В хода на наддаването стъпката бе увеличена от 20 на 50 лева. След оспорвана "борба" писалката стана притежание на добрички бизнесмен срещу сумата от 3267 лева. Заедно с нея той получи и оригиналния подпис на председателя на Народното събрание и писмото, с което той съобщава, че я дарява за търга. Малко по-късно вечерта проф. Огнян Герджиков бе уведомен по телефона за продажбата на писалката и дамите имаха удоволствието да бъдат поздравени от него и да чуят за удовлетворението му от постигнатата цена за благородната кауза. А новият й притежател обяви, че ще я пази в сейф.

Картината от личната колекция на министър Христина Христова стана притежание на областния управител Иван Иванов, който я спечели на търг срещу 1650 лева. Творбата е дело на художничката Веселина Пушкарова и е озаглавена "Тя - вечната". "Картината е изключително стойностна" - каза областният управител и съобщи също, че учредява годишна стипендия за едно талантливо дете. Депутатът Енчо Малев - дългогодишен дарител и приятел на клуба и носител на първия плакет за дарителство, учреден от "Майчина грижа", купи картина на проф. Вихроний Попнеделев за 2050 лв. Стипендии бяха учредени още от семействата Петрови и Вашеви от Варна и от сем. Радеви, Иванови, Рачеви и Петрови от Добрич. Адвокатската колегия също обяви учредяването на две стипендии. Адвокат Юри Митев заяви, че ще продължи и занапред да помага на две деца. Стипендия учреди също нотариус Обретен Обретенов от Балчик. Дългогодишният дарител на клуба Иван Колев каза, че ще дари всичко необходимо за абитуриентския бал на едно момиче. От името на бесарабския българин Степан Константинович той даде 100 долара.

Десет едногодишни стипендии учреди народната представителка д-р Антония Първанова, която се изяви като изключително щедър човек и сериозен помощник на дамите от клуба. Тя предостави за благотворителния търг и ценна фруктиера от 1920 година.

Учредени бяха общо 23 стипендии, всяка от които е на стойност 350 лева.

За търга кметът Детелина Николова подари малката пластика "Пегаса", дело на скулптора Димитър Янков. Продадени бяха още иконата "Богородица умиление" от добричкия иконописец Павлин Пенев,. Тя стана притежание на бизнесмена Йордан Вашев, който се сдоби също с картина на известния български творец Брайко Брайков срещу сумата от 2050 лева. На търга бизнесменът Владимир Ханджиев закупи за 1050 лв. фруктиерата в стил "Цесион". Апетитното печено прасенце пък стана притежание на директора на Университетския колеж при ШУ "Епископ Константин Преславски" доц. Славка Славова. Бизнесменът Иван Колев, който бе дарил за търга великолепен препариран фазан, си го откупи срещу 300 лева. Красива картина, нарисувана от един от стипендиантите на клуба - Александър Великов, отиде при Цветелина Стефанова, която я спечели за 300 лева. Сериозни суми дариха още бизнесменът Николай Рачев и фирма "Спарг".

ШУМЕНСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ НАПРАВИ ДАРЕНИЕ ЗА 42 000 ЛЕВА

Със ставане на крака и бурни аплодисменти залата посрещна обявяването на дарение от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и неговия колеж в Добрич на обща стойност 42 000 лева. Изключително щедрият жест се изразява в 4-годишно обучение на 13 бакалаври и 10 колежани, осигуряване на общежития, както и лятна почивка за три деца. Дарението бе обявено от зам.-ректора на Шуменския университет Добромир Енчев и от директора на колежа в Добрич доц. Славка Славова. Водещият на бала Иван Балсамаджиев се просълзи и сподели, че е безкрайно впечатлен и не е очаквал подобни мащаби на благотворителната кауза.

Курортният комплекс "Албена", който бе представен на бала от Иван Калинков /директор "Експлоатация"/, получи плакета на клуба за дарителство. От своя страна г-н Калинков обяви, че комплексът ще продължи да помага и занапред.

По традиция, на бала бе разиграна и томбола, в която всяко второ билетче бе печелившо. Тук бяха събрани общо 1700 лева, а на 4500 лева възлиза сумата, получена от продажбата на кувертите.

 

70 000 ЛЕВА Е СЪБРАНАТА СУМА

Рекордна сума и рекорден брой дарители е равносметката от тазгодишния благотворителен бал на дамски клуб "Майчина грижа". Събраната сума възлиза на 70 000 лева - под формата на парични средства, учредени стипендии и обучение за децата. Но извън факта, че с тях ще бъдат подпомогнати даровити млади хора, равносметката е още една и то изключително важна. Че в Добрич има много добри хора - открити към благотворителната кауза, хора с щедри сърца и широки души. А поклон и едно голямо "Благодаря" заслужават и дамите от "Майчина грижа" - за всеотдайноста, за неизчерпаемата енергия и за истинската обич, която даряват.

За доброто настроение на гостите в петъчната вечер, освен децата от СОУ "Св. Климент Охридски", се погрижи и оркестър "Добруджа". До ранните часове на съботния ден приятелите на клуба се веселиха от сърце, обединени от благотворителната идея - в името на децата на Добрич!

Велина Влайкова

 


Сходни връзки

70 000 ЛЕВА ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ДОБРИЧ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
70 000 ЛЕВА ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2004-11-23 @ 20:26 EET
li4no mnenie:kakvo vijdam az na tezi snimki:komunisti4eski veli4iq sus sve6ti v ruka,anatema,partiqta vi sledi drugari,ponatatuk,edna biv6a lekarka koqto kak e skatala tolkova parti ne se znae(ob6testvena taina),edin palq4o na ime malev,en4o,kato bate en4o, ama ne e toi za jalost,a drugite ne gi poznavam,i slava bogu,tA uvajaemi drugari i drugarki tova e edna blagotvoritelna zel(edinstvenoto hubavo ne6to)suzdqdena ot vas,horata ograbili BUlgariq,tq nama6e da be6e nujna,ako bulgarskiq narod se be subudil,no vie taka go prispahte i mu razkatahte familiqta 4e ne e istina,dano tozi narod se osuznae......i za posledno,deza komunizma ne si e oti6ul ne spete,toi e tuk i tezi na snimkite sa edni ot negovite naslednizite
70 000 ЛЕВА ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2004-11-24 @ 17:02 EET
Tozi mai ne e dobre sas zdraveto. Shto ne mu osigurite edna stipendia kato na sirache? Zlobar. Lesno e da pluesh. Napravi neshto dobro, che da te vidim koi si!
70 000 ЛЕВА ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2004-11-24 @ 23:03 EET
az sum ot onezi koito 15 god pla6taha danuzi na tezi po snimkite,a ne samo te i o6te mnogo znaini i neznaini bandugi,psevdo politizi,tezi koito onezi susipaha,ograbiham i uni6tojiha,ot tezi koito vzeha i re6iha prosto ei taka da se 4upqt ot tazi strana nare4ena Bulgaria,i da tursqt ne6to po dobro nqkude kudeto 6te i sa ozeneni dostoino,az pak vi kazvam tova e dobro delo,no zamislete se,za6to dopusnahte da se stiga do organiziraneto na takiva meropriqtiq..........za6to???????? otgovorete si na tozi vupros

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди