изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:39 EEST
СЪС СТИКЕРИ ЩЕ МАРКИРАТ СГРАДИ, В КОИТО СЕ ПЕСТИ ЕНЕРГИЯ    
НовиниНа провелото се в края на миналата седмица Общо събрание на Общинската мрежа за енергийна ефективност, в което участие взе и кметът на Добрич Детелина Николова - в качеството й на председател на мрежата, е била приета концепция за старт на кампания за екоенергия.

Основа на кампанията е  задължението на всички български общини ежегодно да разработват програми за енергийна ефективност. Отчетено е било още, че за разлика от европейските програми, нашите не съдържат фиксирана конкретна количествена цел - проценти намалена консумация на енергия или емисии въглероден диоксид, както и липсата на мониторинг.  "В тази връзка, от името на мрежата решихме да инициираме кампания, която да подпомогне усилията на общините да постигнат реални ползи при разработването на програми за енергийна ефективност, като в тях вече се включват конкретни количествени цели" - каза Д. Николова. Според приетата концепция, общините, които се включат, ще поемат конкретни ангажименти, ще получат грамоти за участник с логото на кампанията, както и стикери, които ще се поставят в обектите, изпълняващи мерки от кампанията. По време на заседанието си Общото събрание на мрежата е приела 11 нови членове.
 


Сходни връзки

СЪС СТИКЕРИ ЩЕ МАРКИРАТ СГРАДИ, В КОИТО СЕ ПЕСТИ ЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди