изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:51 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР за 22 ноември

София. Преди шест дни, след обяд, група непознати нападнали в кв.”Бенковски” столичанин в автомобила му. След нанесен побой и заплаха с пистолет, те насила му отнели лека кола “Опел Вектра” и 240 лева. През деня, в същия квартал, жертва на нападение станал и 23-годишен софиянец, който насила се разделил  с автомобила си “Фолксваген Голф”, оставен за ремонт в местен сервиз. При проведените бързи оперативно-издирвателни действия криминалисти от Второ РПУ заловили  четирима от нападателите, на възраст между21 и 23 години, които с прокурорска санкция са задържани за 72 часа в ареста, а по случаите са образувани дознания. При допълнителното разследване на грабежите, криминалистите разкриха и заловиха още трима от съучастниците им – познатите на органите на реда  Е.П./31 г./ от Ракитово, Д.Б./23 г./ и Б.Ц./27 г./, като от последния е иззет и пистолет “ТТ”. Грабителите са задържани за 24 часа в ареста на Второ РПУ, работата по извършените от тях престъпления продължава.
Друг техен “колега” е заловен в столицата след навреме подаден сигнал от жертвата му. 24-годишният А.Т., по прякор “Въшката”, и той познат на полицията, насила вкарал 12-годишно момче във вход на кооперация в ж.к.”Хаджи Димитър” и му отнел мобилен телефон. Наложена му е мярка “задържане под стража”, за грабежа е заведено дознание.
Бързо полицейско производство по чл. 408 Б от НПК е образувано срещу известната на полицията С.М./31 г./, която в пицария на бул.”Витоша” отнела дамска чанта с пари, лични документи, мобилен телефон и фирмени ключове от столичанка.С.М. е заловена от патрул на Първо РПУ и след проведен разпит й е взета мярка за  неотклонение “подписка”.Служители на Пето РПУ заловиха взломаджиите Б.Л./32 г./, известен на полицията и Я. М./27 г./, които проникнали в офис на столична фирма  в ж.к.”Хаджи Димитър” и извършили кражба на периодични издания за около 4000 лева. При залавянето им откраднатото е открито и иззето от полицейските служители. По случая е заведено дознание, на двамата крадци е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”. Друг взломаджия бе заловен от служители на Седмо РПУ след поредното му “посещение” в жилище в ж.к.”Младост”. Криминално проявеният П.В./23 г./ разбил входната врата на апартамент и отмъкнал телевизор и друга техника. Взета му е мярка за неотклонение “задържане под стража”, част от откраднатото е иззето и върнато на собственичката.
Вчера на АМ “Тракия” след разклона за Нови хан стана тежко ПТП. Товарен автомобил “Ман”, управляван от 21-годишния Я. Н. блъснал “Фолксваген Голф”, спрял в аварийна лента. При катастрофата е починала 22-годишната пътничка в колата, а друг от пътниците – 26-годишен мъж е откаран във ВВМА с контузии. По случая е образувано следствено дело. През денонощието от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 18 криминалния деяния.

Пловдив. Организирана престъпна група за разпространение на синтетични наркотици и марихуана бе разбита в Пловдив при специализирана полицейска операция. При съвместната акция на спецполицаи от РЗ “Полиция”, Първо и Второ РПУ в петък и събота, седмина са задържани за 24 часа. В петък вечерта на ул.”Даме Груев” в лек автомобил “Форд Орион” са били заловени двама младежи и две девойки, у които са намерени три таблетки екстази, а други две хапчета са открити, изхвърлени до колата. Г.Г./22 г./, 23-годишната С.Ю., 20-годишната С.К. и Б.И./ 19 г./ са задържани в Първо РПУ. На другия ден, около 14.30 часа  в дома на П.И./20 г./  в ж.к..”Тракия” полицаите открили 30 таблетки екстази. Няколко часа по-късно, около 20 часа, близо до ресторант “Бумеранг” в момент на продажба са били задържани С.Г./20 г./ с 10 таблетки от същия наркотик и Х.Г./ 20 г./ с почти два грама марихуана. При обиск по-късно в дома на С.Г.  на ул.”Владивосток” са иззети още 24 хапчета екстази, амфетаминов прах и почти грам марихуана.

Петрич. Кражба на цветни метали разследват служители на РПУ – Петрич. На 21 ноември в полицейското управление е получен сигнал за откраднат проводник  от електропровода между Сандански и Катунци  в землището на село Кономлади. Местопроизшествието е посетено от служители на  РПУ–Петрич, които извършили оглед и са установили кражбата на около 300 метра меден проводник на стойност около 600 лева. По случая е образувано дознание.

Плевен.  Четирима крадци-“металисти” са задържани с близо тон железа. На 21 ноември около 14.50 часа,  в района на един от заводите в града служители  на Първо РПУ задържали “квартета” в  момент на извършване на кражба на метални елементи с тегло около 1000 кг.  Уличените са на възраст от 18 до 29 години. Откраднатите  вещи са намерени от полицейските служители в купето на лек автомобил “ВАЗ”, управляван от 22-годишния от групата. Той и аверите му са задържани за срок от 24 часа.Щетите са в процес на изясняване.
РДВР-София. Вчера полицаи от  РПУ-Костинброд задържали 60-годишния софиянец С.С., който след скандал с бившата си съпруга стрелял с незаконен пистолет по дъщеря си. За инцидента,  разиграл се в ранния следобед вчера във вилата на бившите съпрузи, съобщила 57-годишната  А.С. Мъжът и жената ползвали общата вила в с. Опицвет и пристигнали в събота. В неделя двамата се скарали и С.С. нанесъл побой на половинката си. Жената отишла при съседи и оттам позвънила на дъщеря си да я прибере с колата. 34-годината Т.С. пристигнала, но не посмяла да влезе в къщата и зачакала майка си отвън. Агресивният й баща обаче се втурнал към нея със заплахи, стрелял, но за щастие не успял да я рани. Вторият патрон заседнал в цевта. 60-годишният столичанин е задържан в РПУ с полицейска мярка за 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районната прокуратура-Костинброд с мнение за образуване на следствено дело. Незаконно притежаваният пистолет с неустановена марка и пълнител със седем патрона, са иззети. При обиска в къщата полицейските служители открили и химикалка с ударно устройство и спусков механизъм, пригоден за флоберкови патрони, която също иззели.     
 През изминалата седмица служители на Икономическа полиция от РДВР-София, съвместно с представители на данъчните подразделения по места, отделите по търговия и защита на потребителя, държавните лесничейства и ХЕИ са извършили  проверки на 63 цеха, магазини, гаражи, складове на едро, сергии, дрогерии и други обекти.В Костинброд проверяващите съставили акт за административно нарушение по чл. 80 от Закона за горите на И.П. /34 г./ от Сливница, превозващ дървен материал без документи.В Пирдоп са съставени два акта на двама– П.В. /44 г./ и П.Ц. /38 г./., превозвали немаркиран дървен материал. На територията на Етрополе е извършена проверка с представители на ХЕИ в търговски обект, стопанисван от частна фирма. Там проверяващият екип констатирал нарушение на хигиенните изисквания и съставил акт на управителя по съответната наредба на МЗ. Обект на проверка била и газстанция в Сливница, където представители на РЗПАБ установили, че в обекта липсва необходимото противопожарно оборудване и съставили акт на управителя.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди