изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:12 EET
УЧЕНИЦИ ОТ КАВАРНА ПРЕСЪЗДАДОХА СЪТВОРЕНИЕТО    
Култура

Ръководител на младежкото театрално студио "Зеници" е Димитър Ялнъзов. "Сътворение" е невероятен ултравиолетов спектакъл по музика на Жан-Мишел Жар



Каварненски ученици представиха вчера на добричка сцена спектакъла "Сътворение". Тийнейджърите са от младежкото театрално студио "Зеници" при народно читалище "Съгласие" в Каварна. Ръководител на младите актьори е Димитър Ялнъзов, който е режисьор на спектакъла. Премиерата на спектакъла се състоя през юни, а вчера се игра за трети път на добричка сцена. В него играят 14 ученици от 9 до 11 клас.

"Спектакълът е за публика на възраст от 5 до 105 години. По атрактивен начин със средствата на черния театър се интерпретира създаването на света. Всеки може сам да си тълкува видяното и да си изведе за себе си идеята" - сподели Д. Ялнъзов и добави, че при спектакъла не е спазена библията, а мотото е, че всъщност създаването на света е един театър. Постановката е невероятно съчетание между звук и светлина, това е един ултравиолетов спектакъл по музика на Жан-Мишел Жар.

Младежкото театрално студио в Каварна е създадено още през 1980 г. с постановката на Маргарита Тихинова "Голият крал" от Евгени Шварц. Името "Зеници" е дадено три години по-късно. Студиото подновява дейността си през творческия сезон 1999/2000 г. с постановката "Джонатан Ливингстън Чайката" по Ричард Бах. Под ръководството на Димитър Ялнъзов съставът печели първи награди за спектакли, режисура и роли на театралните празници за младежи в Каварна. През 2003 г. трупата гостува в руския град Шчербинка със спектакъла "Фатум".

 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ КАВАРНА ПРЕСЪЗДАДОХА СЪТВОРЕНИЕТО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УЧЕНИЦИ ОТ КАВАРНА ПРЕСЪЗДАДОХА СЪТВОРЕНИЕТО
Автор: Anonymous да 2004-11-28 @ 19:07 EET
Такъв спектакъл не бях гледала никога! Супер!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди