изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:19 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБЮЛЕТИН НА МВР ОТ 25 НОЕМВРИ

София. До стадиона в Нови Искър непознати мъже нанесли побой на сирийски гражданин, живеещ в София, който е откаран от екип на БМП в Института “Пирогов” с травми и контузии. Криминалисти от Второ РПУ разкриха и заловиха побойниците-регистрираните за различни престъпления Р.Д./25 г./, Д.Й./36 г./ и Т.Г./21 г./, срещу които е заведено дознание. Взета им е мярка за неотклонение “парична гаранция”. Друг побойник, извършил и грабеж на 24-годишен столичанин в ж.к. “Обеля” бе заловен от служители на Девето РПУ. Известният на полицията А.Р./26 г./ насила отнел от жертвата си сребърен накит и успял да избяга. Задържан е в ареста, след което му е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
Бързо полицейско производство по чл. 408Б от НПК бе образувано в Шесто РПУ срещу 41-годишния С.Д. и 19-годишния Д.А., които грубо нарушили обществения ред до ресторант “Македония” на бул.”Борис Трети”.Те оказали съпротива на полицейски патрул, заплашвали и ударили един от служителите на реда. С разпореждане на прокурор от СРП бързото производство е преобразувано в дознание срещу двамата развилнели се хулигани.
Взломаджии  са заловени от столичните полицаи след навреме подадени жалби от пострадали. Служители на Девето РПУ задържали  познатия на органите на реда Х.М./27 г./, който отмъкнал видео, радиокасетофон, дрехи, покъщнина и други вещи от апартамент в ж.к.”Люлин”. След задържане за 24 часа, му е наложена мярка за неотклонение “подписка”, криминалистите изясняват и други негови подобни набези в жилищния комплекс.
В същото столично РПУ е задържан и известният на полицията С.Т./23 г./ от кв.Филиповци, който отмъкнал фонокарти, ваучери, пари и карти за градския транспорт от павилион на Руския пазар в ж.к.”Люлин”. Материалите по случая са из пратени в СРП с предложение за задържане на крадеца за 72 часа. След няколко кражби от търговски обекти в ж.к.”Младост” служители на Седмо РПУ заловили извършителите И.Г./27 г./ и В.С./26 г./, и двамата известни на полицията, които са задържани за 24 часа в ареста на РПУ. През денонощието от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 22 криминални деяния.
При тежко ПТП вчера след обед на ул. “Ген.Жостов” лека кола “Опел” катастрофирала в дърво и 55-годишният водач е починал на място.

Добрич. Известен на полицията 28-годишен жител на Тервел е задържан от полицаи от местното РПУ след като се опитал да отмъкне метална каса от поделение на държавна фирма в града. Около 3 часа през нощта на 23 ноември той успял да проникне  с взлом в паричния салон и направил опит да изнесе оттам металния сейф. Незабавната намеса на полицейски автопатрул от РПУ-то осуетила престъпното му намерение. Усетил усложнения, взломаджията захвърлил касата в близост до административната сграда и хукнал да бяга, но по-късно е установен и задържан. Вчера  състав на районния съд в града му е наложил мярка за неотклонение “задържане под стража”. Служители от РПУ издирват и други, евентуални съпричастни към начинанието.

Благоевград. Петима автори на поредица домови кражби в Сандански са установени след упорита работа на криминалисти от местното управление. На 23 ноември в РПУ в курортния град са доведени петимата, родом от различни краища на страната, заподозрени за серийните тараши през месеците октомври и ноември. В хода на полицейската работа е установено, че единият от тях –познатият на органите на реда К. И./ на 22 г. от Радомир има в актива си 12 домови кражби  в Сандански, откъдето отнемал мобилни телефони, пари, накити и др. вещи, В помещенията той прониквал през незатворени прозорци или тераси. Заподозреният е задържан със заповед за 24 часа в РПУ. По случаите са образувани полицейски дознания, а работата продължават служители на РПУ.

Хасково. Двама въоръжени грабители на таксиметров шофьор  са задържани в РПУ в града. В полунощ снощи,  19-годишният Р.Р. и негов 14-годишен партньор, и двамата от областния град,  наели такси да ги закара до с. Стамболово. Въпреки,че нямали пари, шофьорът се съгласил да ги вози и повярвал на уверенията им, че при пристигането има кой да плати пътуването. Чак като стигнали  селото и го накарали да завие на разклона за с.Поповец, а оттам да кара по черни пътища към с. Конево, водачът на таксито разбрал плана им. Уплашен, 26-годишният шофьор започнал да се съпротивлява, но бил порязан по врата с ножовка от Р.Р. Вече ранен, той лесно бил принуден да продължи без светлини към  кърджалийското с. Бяла поляна. В суматохата, шофьорът успял да скочи в движение от колата, а нападателите му отпрашили към близката гора. По мобилния си телефон, пострадалият се свързал с таксиметровата служба, а оттам сигнализирали за инцидента в полицията. След проведени бързи оперативно-издирвателни действия, хасковските криминалисти открили колата в реката на землището на с.Светослав, но обърната с капака надолу. Намерен и прибран в с. Българска поляна. е и силно уплашеният таксиметров водач. Когато извадили автомобила от реката, органите на реда открили документите на единия от нападателите – на Р.Р. При последвало претърсване по маршрута и в с. Българска поляна, извършителите са заловени в дом на близки на единия от тях.  Предстои оглед на таксиметровата “Шкода Фабия” и изясняване мотива на двете лица. По случая е образувано следствено дело.

Силистра. Задържани са четирима младежи, заподозрени за притежаване и разпространение на наркотици. “Работата” на дилърите била прекратена при успешна полицейска операция, предшествана от продължително наблюдение.  Вчера при претърсване в дома на А.П. /19 г./ служители от “Криминална полиция”намерили и иззели сушена листна маса и 35 саморъчно свити цигари с общо тегло 107, 75 грама. При направената проба наркотестът е реагирал на канабис. Заедно с А.К. в ареста са задържани още трима съпричастни към престъпната дейност. Работата по случая продължава, образувано е предварително производство.
Кюстендил. Вчера дупнишки полицаи открили и иззели от дома на 23-годишния Г.Н. 4.65 грама хероин, около половин грам кокаин и 6.80 грама марихуана. Задържаният за 24 часа в следствения арест в Дупница е известен на полицията с опитите си да разпространява наркотици в региона. От началото на тази година за деяния, свързани с наркотици срещу него има образувани четири дела.  За последните иззети количества наркотични вещества  е образувано следствено дело.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди