изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:39 EEST
Наемателите на 16 общински жилища в Балчик ще могат да си ги закупят    
ОбществоБалчик Инфо: Наемателите на 16 общински жилища ще имат право да станат техни собственици, след като подадат молба за закупуване до кмета на община Балчик.

Това решиха съветниците от местния парламент, позовавайки се на предишна своя наредба, според която, при ползване на общинско жилище повече от 5 години, наемателят да има право да го закупи.

В случая става въпрос за последния построен от Общината жилищен блок № 22 в комплекс "Балик", чиито вход "Б" бе раздаден на картотекирани като крайнонуждаещи се жители на Балчик. Единствено апартамент №14 от общо 17-те остава за ползване от кметството, където да бъдат настанявани по спешност пострадали от природни бедствия или при други обстоятелства.
Да бъде изтеглен краткосрочен едногодишен банков инвестиционен кредит в размер на 400 000 лева, решиха преди два месеца общинските съветници, с цел довършване на строителството на общинския жилищен блок № 39. Обещанията на местната власт са блокът да бъде завършен до края на следващата година.


 


Сходни връзки

Наемателите на 16 общински жилища в Балчик ще могат да си ги закупят | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди