изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:13 EEST
ЗИМАТА ДА ИДВА, БАЛЧИКЛИИ ИМАТ ГОТОВНОСТ СРЕЩУ КАПРИЗИТЕ НА ВРЕМЕТО    
НовиниОбщина Балчик има готовност за посрещане на зимната обстановка, каза кметът Красимир Михайлов - председател на Постоянната общинска комисия по защита населението от бедствия, аварии и катастрофи.

Оперативната група в комисията - в която влизат ръководителите на полицейските управления в Балчик и Албена, на болницата, "ВиК", общинско предприятие "БКС" и други, вече е докладвала за готовността си относно личен състав, техника, обезпеченост с резервни части, горива, машини и други. Целевите средства от МРРБ за зимно поддържане и снегопочистване са 38 200 лв., като първият транш е в размер на 11 700 лв. По отношение на лекарствоснабдяването болницата разполага с оптимален резерв от основните оборотни и животоспасяващи медикаменти и консумативи. Електроснабдителната и водоснабдителната мрежа са подготвени за работа при зимни условия. Сформирани са оперативни и аварийни групи. Общинско предприятие "БКС" и "Пътно поддържане" разполагат с необходимата техника за почистване на пътищата в града и селата в общината, както са и снабдени с пясък и сол. При усложняване на зимната обстановка хлебозаводът на РПК "Черно море" - Балчик, гарантира снабдяването на населението с хляб и хлебни изделия. Докладът за подготовката на общината за зимата вече е изпратен от "Гражданска защита" до Областната комисия по защита населението от бедствия, аварии и катастрофи.


Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ЗИМАТА ДА ИДВА, БАЛЧИКЛИИ ИМАТ ГОТОВНОСТ СРЕЩУ КАПРИЗИТЕ НА ВРЕМЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди