изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:04 EET
4 240 ТРУДОВИ НАРУШЕНИЯ СА КОНСТАТИРАНИ ЗА ДЕВЕТ МЕСЕЦА    
Общество4 240 нарушения са констатирани от дирекция "Областна инспекция по труда" в Добрич през деветте месеца на годината. За периода са извършени общо 863 проверки.

Най-честите нарушения били приемането на работници без предварителни медицински прегледи, в някои от фирмите не се осигурявало работно облекло, не се отчитало реалното отработено време, не се изплащал извънредният труд или не се спазвали изискванията за междудневни и междуседмични почивки при полагането му. Според инспекторите, намалявали случаите на наемане на работа на хора без трудови договори.

При проверките било констатирано, че все повече фирми имат сключени договори със служби за трудова медицина - в 60-65 процента от случаите. Срокът за тях бе до края на м.г., вече имало съставени актове от инспекторите на ДОИТ за административни нарушения. При някои от проверките инспекторите констатирали, че не всички договори са на достатъчно високо и професионално ниво.

 


Сходни връзки

4 240 ТРУДОВИ НАРУШЕНИЯ СА КОНСТАТИРАНИ ЗА ДЕВЕТ МЕСЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди