изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:01 EEST
200 000 ТУРИСТИ СА ПОСЕТИЛИ ДВОРЕЦА В БАЛЧИК    
Новини   Близо 200 000 туристи са преминали през този сезон през Държавен културен институт “Двореца” в Балчик. Техният брой се е увеличил с около 15% спрямо миналата година, каза директорът на комплекса Тошко Гяуров.

 Близо 50% от гостите са били чужденци, като най-много от тях са били германците, израелците и руснаците. По-малък е процентът на гостите от Полша, Великобритания и Скандинавските страни. Приходите от вход в комплекс “Двореца”  http://ndtnews.hopto.org/gallery/Balchik_Dvoreca  са 400 000 лв., а общите постъпления с нощувки, наеми и други мероприятия са 650 000 лв. Миналата година общите приходи бяха по-малко с около 150 000 лв. Все още не са обобщени постъпленията от касата на Ботаническата градина. Това ще стане в края на декември, съобщиха от там. Очаква се сумата да бъде почти същата, тъй като при влизането в комплекса туристите заплащат еднакви входни билети и на двете каси. Разликата в постъпленията идва от договорите, сключени с туроператори, тъй като те са различни за двете страни.

Друга информация около Двореца в Балчик са претенциите на четирима собственици за 13 дка земя в западната част на комплекса. Това информираха от общинската служба “Земеделие и гори”.  На трима от собствениците съдът е уважил жалбите. Те ще бъдат обезщетени с общинска земя на други места, тъй като комплексът е паметник на културата. 

Боряна БОЖИДАРОВА

 

 


Сходни връзки

200 000 ТУРИСТИ СА ПОСЕТИЛИ ДВОРЕЦА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди