изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:55 EEST
След четиридневни консултации днес НС прие декларация във връзка с политическата обстановка в Украйна    
ПарламентСофия. След четиридневни консултации, на удължено заседание, днес НС прие декларация във връзка с политическата обстановка в Украйна, съобщи БНТ.

В знак на несъгласие с гласувания текст депутатите от ОДС и СДС напуснаха залата.
И от СДС, и от ОДС държаха в декларацията да бъде ясно заявено, че българският парламент е солидарен с оценката на ОССЕ, ЕС и НАТО, че президентските избори в Украйна не отговарят на международните демократични стандарти. СДС стигна и по-далеч, като поиска парламента да обяви, че не приема резултатите от изборите, защото те са фалшифицирани.
Внесеният от Станимир Илчев, Ахмед Доган и Сергей Станишев текст бе обявен от Асен Агов като беззъб и страхлив, наложен от министъра на външните работи Соломон Паси. Вносителите пък заявиха, че интересите на България диктуват един по-балансиран текст, в очакване на изпълнение на решението на Върховния съд на Украйна за проверка на жалбите за нарушение на изборите.
Именно този текст бе приет единодушно от 145 депутати. В документа се казва, че Народното събрание (НС) и българското общество са информирани от международните институции, че вторият кръг на изборите в Украйна е протекъл при груби нарушения на международните демократични стандарти. НС се присъедини към критичните оценки на резултатите от президентските избори в Украйна и изрази надежда, че власите там, в сътрудничество с международните институции, ще направят всичко възможно за бързо и мирно разрешаване на кризисната ситуация.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

След четиридневни консултации днес НС прие декларация във връзка с политическата обстановка в Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди