изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:56 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 26 НОЕМВРИ    
Ред и сигурностДобрич. Задържан е съучастник на задържания вчера 28-годишен мъж от Тервел. Както вече ви съобщихме, в ранните часове на 23 ноември неизвестни проникнали с взлом в паричния салон на

държавно учреждение и направили опит да отмъкнат метална каса. В резултат на бързата реакция на полицията бе установен и задържан единият от извършителите. Продължилата оперативно-издирвателна работа на Добрич и Тервел довела до установяването и на съучастника му. Той не е известен на органите на реда. По случая е образувано полицейско дознание.
Кърджали. Нов задържан във връзка с разкритите и иззети голямо количество български и чуждестранни документи в Кърджали преди няколко дни има в Крумовград. 27-годишният Б.М. се намира в РПУ-Крумовград от вчера след обяд. При извършено претърсване в дома на мъжа са открити и иззети 24  снимки на 10 лица, 3 лични карти, 4 празни германски бланки за покупко-продажба на МПС, 2 регистрационни австрийски табели за МПС, спестовна книжка и ксерокопие от паспорта на жител от община Крумовград. В дома на Б.М. е намерена и книга, “преработена” като тайник за укриване на документи,  бланка за акт за раждане, заявление за постоянен адрес и други образци. Задържаният е известен на полицията, съобщи на пресконференция директорът на РДВР-Кърджали подп. Димитър Шереметев. Срещу жителя на Крумовградска община имало преписка на територията на РДВР-Плевен, откъдето той изкупувал паспорти. По първоначални данни Б.М. е свързан с организираната кърджалийска група за фалшифициране на документи. Продължава работата по документирането на престъпната дейност на лицата, свързани с този “бизнес”.
Благоевград. Общо килограм и 800 грама хашин и 11 килограма и 400 грама марихуана са открити при поредната акция на  РПУ – Петрич срещу разпространението на наркотични вещества. Операцията е проведена вчера - в присъствието на следовател, антимафиотите  са претърсвали  домове в селата Ключ и Скрът. Така в къщата на П. И. /48 г./ от  Ключ е открит  хашиша. В други две къщи от с. Скрът , собственост на  Н.А. / 22 г./и Н.И. /62 кг./ е намерен и иззет канабисът. По случаите са образувани следствени дела.
София. В последно време става ясно, че удобните джобни апарати често привличат и са обект на престъпни посегателства, информират анализаторите. Обикновено крадците дебнат в обществени заведения, интернет клубове, превозни средства и спирки на градския транспорт. Във Второ РПУ е образувано дознание срещу 28-годишния Н.М., известен на органите на реда. Той успял да задигне мобилен апарат “Нокия” от клиент на кафене в ж.к. “Толтой”. Криминалисти на районното управление са заловили и обявения за общодържавно издирване рецидивист П.П. /34 г./. Той си набелязал столичанин, чакащ на трамвайна спирка на бул. “Мария Луиза” и ловко му задигнал сименса му. На П.П. е наложен 72-часов арест. Възпитателни мерки ще бъдат приложени спрямо малолетната М.Н. от гр. Две могили. Седем-годишното момиче, с което  и друг път се е занимавал инспектор от детска педагогическа стая, сръчно се справило с джоба на столичанка, докато жената слизала от автобус на площад “Лъвов мост”. Така малолетната се снабдила с мобилен телефон. Мярка за неотклонение “парична гаранция” е наложена на криминално проявения П.Я. /23 г./, който пък откраднал мобилка от болнична стая. Преди десетина дни 50-годишен столичанин подал жалба в полицията, че докато обядвал в заведение за бързо хранене на бул. “Янко Сакъзов”, му изчезнала моторолата. Криминалисти от Пето РПУ установиха и задържаха извършителя, известния на органите на реда Я.Б. /33 г./, на когото е наложена мярка “подписка”. С определение на съдия от СРС, под стража е задържан и негов колега, 27-годишния Г.Г.. Криминалисти на Шесто РПУ са установили, че старият им познайник също “се снабдил” с мобилен телефон от клиент на кафене в кв. “Красно село”. СДВР съветва гражданите да проявяват по-голяма бдителност на обществени места. Ако все пак станете жертва на подобна кражба, своевременно сигнализирайте в полицейското управление, на чиято територия е извършено престъплението. Там ще трябва да опишете точно модела, марката, телефонния си номер и да посочите т.нар. “имей” /номер, който е изписан върху оригиналната опаковка/, конкретизират столичните полицаи.

Новина в аванс: Утре министър Г.Петканов ще открие официално  новоизградената система за видеонаблюдение на входно-изходните артерии на Ловеч и модернизираната оперативна-дежурна част на регионалната дирекция. Тържествената церемония ще започне в 09.30 часа в РПУ-Ловеч. В рамките на посещението в регионалната дирекция, проф. Г.Петканов ще наблюдава демонстрация, показваща възможностите на GPS – системата, внедрена в дейността на полицията, ще посети и изложба с експонати на български документи за самоличност от Царство България до наши дни.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 26 НОЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди