изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:30 EEST
Депутатите в Украйна обявиха изборите за недействителни!    
Новини  На съботното си извънредно заседание Върховната Рада - парламентът на Украйна прие декларация за невалидността на втория тур на президентските избори, състояли се в страната на 21 ноември.



Парламентът обаче прие декларацията за обявяване втория тур на изборите за недействителен с 255 гласа "за" при необходими 226, съобщава Агенция "Фокус".  Преди това Парламентът гласува вот на недоверие на Централната избирателна комисия, приет с 270 гласа "за". Със същото решение се предлага на действащия президент Кучма най-късно до 1 декември да внесе във Върховната Рада предложение за предсрочно прекратяване пълномощията на членовете на ЦИК.
 В хода на парламентарното заседание спикерът на Върховната Рада Литвин предложи вторият тур на изборите да се проведе отново, а депутати от опозицията го подкрепиха с допълнитерни искания за оставка на правителството на единия от кандидатите - Янукович. Агенция БГНЕС съобщи, че Парламентът ще предложи на действащия премиер да подпише споразумение с опозицията, за да не бъде блокирана работата на централните държавни учреждения.
 Пред парламента са се събрали над 15 хиляди привърженици на другия кандидат - прозападния бивш премиер Юшченко. Постъпват все повече сведения за протести в индустриалните и пристанищни центрове, населени предимно с етнически руснаци /като Харков и Одеса/, срещу натиска на симпатизантите на Юшченко и на Запада за преразглеждане на резултатите от президентските избори. DIR.BG
 


Сходни връзки

Депутатите в Украйна обявиха изборите за недействителни! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди