изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:53 EEST
УВЕЛИЧАВА СЕ ЖЕСТОКОСТТА ПРИ ДЕТСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ    
Общество

В последно време не се наблюдава увеличение на престъпленията, дело на деца, но се увеличава жестокостта, с която са извършени. Сред криминалните прояви на малолетни и непълнолетни преобладават и се увеличават кражбите с цел набавяне на дрога. За тази тенденция говори в петък Марияна Кънчева - главен експерт в Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на организираното в Добрич областно съвещание.



В него участваха още представители на местната и училищните комисии, на Отдела за закрила на детето, на полицията, прокуратурата и съда, на Инспектората по образование, обществени възпитатели и др.

Целта на училищните комисии е да ангажират и родителите във възпитанието на детето, а така също да бъдат обхванати малчуганите от най-ранна възраст, бе подчертано още на съвещанието. Да се работи с тях от 5-6 клас е вече късно, защото тогава влияние оказва приятелската среда, а не учителите. Направена бе препоръка в Добричка област да бъдат изградени превантивни кабинети /Центрове за превенция/, каквито в България вече има около 60. За улеснение на тяхната работа е разработен сборник с указания.

 


Сходни връзки

УВЕЛИЧАВА СЕ ЖЕСТОКОСТТА ПРИ ДЕТСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди