изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:10 EEST
Албена ще е домакин на Първите световни работнически спортни игри    
СпортДогодина България ще е домакин на първите в историята световни работнически игри.

Догодина България ще е домакин на първите в историята световни работнически игри. От 8 до 12 юни курортът Албена ще приеме състезанията по 16 вида спорт от световния работнически фестивал „За мир и солидарност". Организатор на игрите ще е Българската работническа спортна федерация (БРСФ) „Труд, спорт и здраве" към КНСБ. Официално световните игри бяха дадени на нашата страна на генералната асамблея на Международната федерация за работнически спорт (КСИТ) в Мексико сити.
„Отидохме на асамблеята с оформено предложение Албена да е домакин на първите световни работнически игри догодина - каза президентът на БРСФ Костадин Пързулов.
"Още повече, че ООН обяви 2005-а за година на масовия спорт. Имаме голям опит от четирите поредни балкански работнически спортни фестивала в Албена, последният от които събра тази пролет над 1600 състезатели", добави добруджанецът Костадин Пързулов.
На последното откриване в Албена председателят на КНСБ д-р Желязко Христов обяви, че е време балканските игри да прераснат в световни. И това много бързо става реалност. А Албена определено се превръща в център на работническия спорт у нас - догодина в този курорт ще има още 6 браншови спартакиади."
 


Сходни връзки

Албена ще е домакин на Първите световни работнически спортни игри | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди