изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:49 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 29 НОЕМВРИ    
Ред и сигурностПолицейските новини за страната - бюлетин на МВР от 29 ноември

София. Столичната дирекция на вътрешните работи издирва 22-годишния Януш Киров, който се укрива от органите на реда след инцидент в клуб “Планета”. В нощта срещу неделя в заведението на ул. “Граф Игнатиев” със законно притежаван пистолет той нанесъл побой на 26-годишен посетител. Пострадалият е настанен в “Пирогов” с фрактура на челюстта и комоцио. Извършителят е избягал и по-късно не е открит на домашния си адрес в ж.к.”Западен парк”. Тази сутрин, с разрешение на Софийския районен съд, служители а СДВР са извършили претърсване.
Вчера със санкция на прокурор от СРП в следствения арест на НСлС за 72 часа е задържан И.К. от Костенец. Той е заловен след навременна намеса на столичната полиция по сигнал на тел. 166 в събота вечерта. Помощ от полицията потърсил 64-годишен столичанин, в чийто дом под наем живеел И.К. 24-годишният рецидивист нападнал с нож и брадва възрастния човек, докато спял в леглото си. При огледа на място са иззети веществени доказателства. На извършителя е предявено обвинение за нанесена средна телесна повреда.
Шест месеца лишаване от свобода при строг режим е наказанието, наложено от СРС на 37-годишния криминално проявен И.С. след водено срещу него бързо полицейско производство. Служители на Първо РПУ събрали достатъчно доказателства и го уличили в кражба на алкохол и хранителни стоки от магазин на бул.”Шипченски проход” миналия понеделник, на 22 ноември.
Преди десетина дни неизвестен водач на маршрутно такси нанесъл побой  на 41-годишен столичанин, който подал жалба в полицията. Криминалисти от Девето РПУ установили и издирили извършителя Б.А./42 г./, който е обвинен в хулиганство и му е наложена мярка за неотклонение “подписка”
Бургас. Около 21.45 часа снощи възникнал инцидент с продавачката в павилион за пакетирани хранителни стоки до бл. 41 в комплекс “Славейков”. В края на деня търговката излязла да прибере изнесената пред павилиона стока, като оставила отворена вратата на помещението. Минути по-късно в него влязъл непознат мъж. Като видял, че продавачката го е забелязала, неканеният посетител я блъснал на земята и побягнал. По нейни данни мъжът успял да отмъкне оборотните 250 лева от чекмедже под рафта за продажба. От падането жената е получила счупване на левия крак и е настанена за лечение в бургаската болница без опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на Второ РПУ Бургас.
Добрич. Местен младеж, нападнал и ограбил свой съгражданин, е задържан с постоянна мярка “задържане под стража”. Посред бял ден на 25 ноември, в района на автогарата 27-годишният добричлия внезапно нападнал нищо неподозиращия минувач. Нанесъл му удар, успял да отнеме мобилния му телефон и побягнал. След намесата на криминалистите от Първо РПУ грабителят бързо е установен и задържан на другия ден. По-късно е изяснено, че “новият стопанин” на откраднатото светкавично реализирал “стоката” във Варна срещу 150 лева. Телефонът е иззет и ще бъде върнат на пострадалия.
Благоевград. Жители на Банско съдействаха на полицията и допринесоха за задържането на крадец, направил опит да обере продавачка. Вчера по обяд търговка на пазара в планинския градец забелязала съмнителен клиент, у когото разпознала човека, откраднал пари от нея през август в Гоце Делчев. Пострадалата незабелязано проследила мъжа до влизането му в магазин близо до местния клон на Пощенска банка и видяла, че той прави опит да открадне пари от дамската чанта на продавачката, улисана в обслужването на поредния клиент. С помощта и на други хора в магазина, неуспелият този път крадец е задържан до пристигането на автопатрула на РПУ. Минути по–късно в управлението е установена и самоличността му – В. Б. /34 г./ от струмянското с. Илинденци, който е задържан със заповед за 24 часа. Незабавно са уведомени и служителите от РПУ – Гоце Делчев, работещи по разкриването на кражбата от месец август. По случая е образувано полицейско дознание.
Пазарджик. 41-годишен  мъж е задържан при опит  да изтъргува  боеприпаси. При специализирана полицейска операция, проведена  на 26 ноември от служители на РДВР и РПУ в града, кандидат-търговецът е задържан със 700 бойни патрона за автомат /калибър 7.62 мм/ и два пълнителя за “Калашников”. Боеприпасите са намерени при проверка на колата му “Опел Кадет”, спряна за проверка около 19 часа от автопатрул на изхода на града към АМ “Тракия”. След извършените по-късно обиски в апартамента му в Пазарджик и в къща в с.Свобода общият брой на намерените незаконно притежавани боеприпаси надхвърля 6000. По мнение на полицаите боеприпасите са придобити от  военно поделение, където работел уличеният. По случая вече работят представители на Военната прокуратура-Пловдив, съобщават от РДВР.
РДВР-София. В РПУ Самоков е образувано дознание след пиянски скандал и побой в Боровец. Около 2.40 часа вчера в полицейския участък в комплекса е получено съобщение  за сбиване след свада  в нощния бар на един от известните хотели в курорта. Пристигналите на местопроизшествието полицаи от РПУ-Самоков установили, че  разправията възникнала между две почерпени компании – от София и Перник.  И.П. /47 г./ от софийската група отправял неприлични анонси към дама от съседната компания. Вероятно това е предизвикало ответа на опонентите от Перник, дал старт на скандала, прераснал бързо в сбиване. В него със свой принос се “представили“ споменатият И.П., Ю.Г./41 г./ от столицата и четирима перничани, на възраст от 29 до 41 години. При побоя, по-сериозно пострадал един от тях - Б.Б. /33 г./, който бил прегледан в местната болница, но по негово желание е откаран към Института “Пирогов” с порезни рани по главата и съмнение за комоцио. Всички участници в кървавата разправия са разпитани в РПУ-Самоков. Продължава работата по изясняване на инцидента.
24-годишен побойник от Костинброд е задържан с незаконно притежаван пистолет. През нощта на 27 ноември местен жител съобщил в РПУ-то, че непознати са  разбили стъклото на колата му, паркирана в двора. Пострадалият  успял да проследи младежите, които след хулиганската проява се отправили към дискотека в града. На входа на заведението скандалът между него и хулиганите вече бил възникнал, когато към групата им се присъединил и техният познат А.Д. /24 г./. Той ударил с пистолет по лицето съседа на потърпевшия, счупил  стъклото на колата му с камък и дори  стрелял няколко пъти във въздуха. Не закъсняла намесата на служителите от РПУ. Пристигналите на място полицаи забелязали, че А.Д.се опитва да изхвърли пистолета и да избяга. След кратко преследване и предупредителни изстрели, оказалият съпротива младеж е задържан за 24 часа в РПУ-Костинброд. Незаконно притежаваният от него пистолет “ЧЗ”е иззет. Същата мярка е наложена от костинбродските полицаи и на 34-годишен местен жител, уличен в кражба от новострояща се къща. Сигнал за деянието подал собственикът на имота. Само след няколко часа полицаите установили, че откраднатите кабели от електроинсталацията вече са в изкупвателен пункт за черни и цветни метали, откъдето били иззети с протокол.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 29 НОЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди