изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:08 EET
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ НАКРАТКО    
НовиниПО ВРЕМЕ на работното съвещание, което проведоха общинари и представители на Общински съвет - Добрич в края на миналата седмица, са били очертани приоритети, които да залегнат в програмата за развитие на общината през 2005 г.,

съобщи кметът Детелина Николова. "Основните пунктове съвпадат и с моята предизборна кампания" - вметна още градоначалникът - и добави: "Това са инфраструктура, инвестиции,  човешки ресурси и градоустройство". Участие в работната среща не са взели представителите на Коалиция за България, но пък затова участниците в проявата са имали среща с депутата Любен Корнезов, който е бил поканен да гостува в Добрич.
СПОРЕД КМЕТА Детелина Николова, проблемът по отношение на учителите не е приключил. "Правим всичко възможно и се надявам в преговорите с Министерство на финансите да постигнем по-висок ръст на брутната заплата в образованието" - добави още Д. Николова. Финансовият зам.-кмет Иван Колев вметна, че според Постановление 48 за заплатите в отрасъл образование от 1.03.2004 г., средната работна заплата в този сектор за страната е 283.33 лв., а в община град Добрич - 295.12 лв.
ПЕТИМА представители на община град Добрич миналата седмица са взели участие в уводния семинар по проект на НСОРБ и италианското правителство, в който като пилотни общини са включени град Добрич и София град, заяви вчера на кметската оперативка зам.-кметът Галина Митева. До края на годината в общината ще бъде изградена сателитна връзка, чрез която ще се извършва обучението в рамките на проекта. В отделните модули ще се включат и представители на областна администрация и другите общини от областта. Обучението е по проблеми на екологията.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ НАКРАТКО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ НАКРАТКО
Автор: Anonymous да 2004-11-30 @ 12:51 EET
Zdraveite, obchtinari sas sinia krav,vijdave kak gradat prozavtiava pod madroto vi rakovodstvo.Derzaite,derzaite,dorogie dobrudjanskie rebiata!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди