изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:45 EEST
СТЕФАН ДАНАИЛОВ НАЧЕЛО НА ЛИСТАТА НА БСП В ДОБРИЧ    
Новини

  Общинският съвет на БСП иска Стефан Данаилов да оглави депутатската листа на социалистите в областта за парламентарните избори през 2005 г. В края на миналата седмица ОС на БСП е номинирал 7 души за листата, която ще се обсъжда на областен съвет на социалистите, а крайното решение ще вземе Висшият партиен съвет.



ще се обсъжда на областен съвет на социалистите, а крайното решение ще вземе Висшият партиен съвет.

Според непотвърдени източници на НДТ, номинираните са: Ясен Пенчев, Дариела Вълканкина, Евтим Костадинов, Владимир Калчев, Михаил Стоев, Желязко Железов, Галина Тодорова /работи в София/. Над 20 души са били предложени от партийните организации. Оставки са си дали Зоя Иванова, Николай Михайлов и др.

Предстои на областно ниво да се обобщят предложенията на всички общини в областта. Листата ще бъде дълга от 10-12 души.

"Целим се във всичките депутатски места. След като съобщим имената им, съм сигурен, че преди Коледа ще има неспокойствие в останалите партии", каза общинският и областен лидер на БСП Ясен Пенчев.

Стефан Данаилов е поел политическа отговорност пред ръководството на партията за Добричка област, тъй като през 2001 г. червените останаха без депутатско място. Тогава социалистите не успяха поради преизчисляването на гласовете с тези, дошли от Турция. Листата водеше Александър Лилов.

Според Я. Пенчев, силната фигура на Стефан Данаилов може да помогне за повече гласове в полза на БСП в Добричка област, след като през последните години той е помогнал на много добруджанци по различни проблеми, а чрез Ники Кънчев е осигурил средства за драматичния театър. С. Данаилов като депутат се застъпваше за интересите на добруджанци и това е основният мотив на ОС на БСП да иска го предложи за лидер на листата.

БСП е категорична, че не трябва гласовете от Турция да се струпват в един избирателен район. Социалистите имат три предложения за разпределението на вота:

- да се създаде 32-и изкуствен избирателен район, който е и най-приемливия вариант;

- да се ограничат гласовете от чужбина, като бъде поставено условие гласоподавателите да живеят определено време в България преди изборите /поне 6 месеца/;

- гласовете от чужбина да отидат там, където гласоподавателите последно са живеели

НДТ

 


Сходни връзки

СТЕФАН ДАНАИЛОВ НАЧЕЛО НА ЛИСТАТА НА БСП В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди