изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:31 EEST
ОКОЛО 100 ХИЛ. ЛВ. ЗАГУБА ОЧАКВА В КРАЯ НА 2004 Г. "ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ" ЕООД    
ИкономикаВ края на 2004 г. по предварителни разчети общинската фирма "Тролейбусен транспорт" ЕООД  се очаква да приключи със загуба в размер на около 100 хил. лв., каза пред репортер на НДТ управителят на дружеството Митко Митев. "По оношение на електроенергията нищо не се е променило.

Новото е, че през септември "Електроразпределение" монтираха електромери за реактивна енергия, която е по-скъпа от активната - стойността й е 13.7 ст. за киловат час с ДДС. Само за октомври имаме 38 хил. лв. разходи, като от тях 22 хил. лв. са за реактивна енергия с ДДС. Продадохме 3 трафопоста, от които взехме 91 500 лв., с които погасихме електроенергия през октомври. Вземаме мерки за справяне със ситуацията - например, сключихме договор с варненската фирма "Електроинвест" за монтиране на компенсатори, с които на 100 % ще отпадне реактивната енергия. От септември досега само за реактивна енергия сме дали 60 хил. лв." - разказа още М. Митев.
Фирмата е бракувала 9 съчленени и 4 соло тролейбусни мотриси, които се режат за скраб. "Всичко, което е годно от бракуваните мотриси, се отделя за втора употреба. Това по никакъв начин не пречи на работата на фирмата. Разполагаме с годни за движение 32 тролея. На смяна се движат между 14 и 15. С цел намаляване на загубите от 1 ноември през неделните дни сме спрели от движение тролейбусите по линии с номера 123 и 124 - кв. "Добротица" - Депо и обратно, тъй като движението им е нерентабилно. В неделя те изминават 120 км пробег, а на смяна приходът им е в размер на 6 до 8 лв., като разходът за ток на км е 0.50 лв." - добави още М. Митев.
 


Сходни връзки

ОКОЛО 100 ХИЛ. ЛВ. ЗАГУБА ОЧАКВА В КРАЯ НА 2004 Г. "ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ" ЕООД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди