изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:16 EEST
ВЛАДИМИР БАНОВ: "ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ВИНОВНИ..."    
НовиниОбщинският съветник заяви в залата, че е невъзможно за ден човек да си качи цялата информация от докладните на компютъра или в главата, пък и му се налагало да бърза и да си троши краката по етажите. А представете си - журналистите... мълчали по проблема!

Вчера се проведе редовно заседание на Общински съвет град Добрич. Д дневният ред включваше 34 точки. По традиция, създадена от този местен парламент, той не приключи работата си до 17 часа. По първата точка съветниците приеха проекта за споразумение с Главна данъчна дирекция, с което де факто община град Добрич ще поеме администрирането на местните данъци и такси през 2005 г. Кметът Д. Николова, в процеса на дебатите, уточни, че вече е създадена организация и гражданите от 1.01.2005 г. ще могат да плащат данъците си на същото място, както досега. Втората точка от дневния ред бе предложение за актуализацията на бюджета на общината. Основно представителите на партията столетница в местния парламент имаха питания по предложената информация, а Владимир Банов, дори заяви: "Кой може за един ден да си качи цялата информация на компютъра или в главата, пък и журналистите мълчат, аз в един ден имам две комисии и си троша краката по етажите". Кметът Д. Николова предложи всички съветници, които могат да боравят с компютри и имат електронни пощи, да си оставят адресите в секретариата на ОбС, а общината поема ангажимента своевременно да им изпраща по електронен път материалите за сесии, така че да са им качени в компютрите. Наложи се от трибуната зам.-кметът по финансовите въпроси Иван Колев да обясни на колеги в залата, че дейностите държавна отговорност изобщо не са предмет на обсъждане в Общински съвет. "ОбС разглежда само собствените приходи на общината и тяхното разпределение" - добави още И. Колев. В крайна сметка, актуализацията на бюджета бе приета. Прие се и актуализацията на програмата за капиталовите разходи. Спорове и дебати в залата предизвика докладната за предоставяне на концесия на стадион "Дружба". Принципно предложението за концесия на стадиона бе прието, но за следващо заседание се отложиха детайлите. Актуализирани бяха цените на общинските жилища, предназначени за продажба. Съветниците не приеха прекратяването на съсобственост на два имота - по ул. "Отец Паисий" и "Хайдут Пейо", а по ул. "Сава Огнянов" гласуваха прекратяването на съсобственост, като увеличиха цената с 30 %. Единодушно местните парламентаристи решиха да прекратят съсобственост на имот по ул. "Батак" 13, като искането е  от общински служител. Вносителят на докладната зам.-кметът Иван Колев обясни, че по тази причина са направени две оценки - една от общински оценител на стойност 12 614 лв., а другата - от независим оценител на стойност 6 570 лв. Местните парламентаристи приеха оценката на общината.
 


Сходни връзки

ВЛАДИМИР БАНОВ: "ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ВИНОВНИ..." | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди