изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:49 EEST
ИВАН ИВАНОВ - АГРОБИЗНЕСМЕН НА ГОДИНАТА    
ЗемеделиеЗК "Асен I" - с. Белгун - най-добра коорецаия на 2004-та. Призовете бяха връчени на традиционния агросеминар, организиран от "Добрички панаир"


Вчера стартира десетото юбилейно издание на традиционния агросеминар, организиран от "Добрички панаир" АД. Тази година той бе под мотото "Българското земеделие и Европейския съюз". Проявата се провежда в хотел "Адмирал" в курорта "Златни пясъци". Семинарът бе открит от областния управител Иван Иванов, а гости бяха зам.-председателят на ПК по земеделие в Народното събрание и ексминистър Венцислав Върбанов и зам.-директорът на Държавен фонд "Земеделие" Лило Джамбазов. "На тези семинари вие получавате информация за това какво предстои. Очакват ви големи предизвикателства" - заяви В. Върбанов и припомни, че глава "Земеделие" е вече затворена в преговорите ни за присъединяване към Евросъюза. Допълнително 3.6 млн. лв. за наторяване на засетите есенници са отпуснати от ДФ "Земеделие" с решение на УС от понеделник, съобщи Лило Джамбазов. Той добави още, че фондът отчита добра събираемост на кредитите в последните две години. През 2005 г. държавното финансиране за земеделието ще възлиза на 80 млн. лв., добави още зам.-директорът на фонда. "Добруджа би трябвало да получи до 60 % от ресурса на ДФ "Земеделие", но сега се ползват около 12 на сто" - каза още Л. Джамбазов.
Ексземеделският министър В. Върбанов заяви, че повече от 80 % от хлебопроизводителите в страната са в сенчестата икономика. Нелоялната конкуренция в бранша води до постоянно движение в цените и качеството, според В. Върбанов.
По традиция бяха връчени и призовете, като за агробизнесмен на 2004 г. бе обявен Иван Иванов - директор на "Птицекланица" - Добрич. За най-добра земеделска кооперация бе обявена ЗК "Асен I" в с. Белгун с председател д-р Кральо Кралев.
 


Сходни връзки

ИВАН ИВАНОВ - АГРОБИЗНЕСМЕН НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди