изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:33 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Новини

Бюлетин на МВР от 1 декември



Пловдив. Трима иманяри са заловени в момент на  разкопки в охраняема зона на  паметници на културата край  гр. Раковски. Полицията реагирала светкавично след подаден вчера от гражданите сигнал за съмнително присъствие на трима непознати в местността “Белнере”. Пристигналите криминалисти на място залавят П.Р./34 г./ от Велинград, И.А./32 г./ и  А.М./ 41 г./, двамата от Дарково. Те са задържани за 24 часа.
Кърджали. Четирима ученици от с. Минзухар, община Черноочене, на възраст между 10 и 14 години, се оказаха автори на многократни  телефонни обаждания на тел. 160. Момчетата често  играели футбол на игрището. Когато в селото монтирали апарат на “Мобика” решили да “изпробват” безплатните телефони. Избрали номера на пожарната, тъй като пресметнали, че ако звънят на полицейския 166 може да бъдат разкрити бързо. В продължение на два месеца “отборът” подавал фалшиви сигнали за пожари, без да уточнява мястото на измисленото произшествие. Обяснението на момчетата е любопитство - дали пожарната ще дойде след сигналите. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата с мнение за препращане в Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.
София. Бързо полицейско производство е образувано срещу известния на полицията В.С. /41 г./. Той се развилнял в района на търговски комплекс “Родео” в ж.к. “Дружба-2”. Когато на адреса пристигнали полицейски служители, В.С. не се подчинил на нарежданията им. Той започнал да сипе ругатни и заплахи, а с метален лост ударил в рамото един от служителите на реда. Побойникът е задържан за 24 часа.
Дознание е заведено в Първо РПУ срещу Я.К. /22 г./. В нощта срещу неделя в клуб “Планета” той нанесе побой на 26-годишен посетител на заведението със законно притежавания си пистолет “Глок”. Пострадалият бе настанен в болница с фрактура на челюстта и комоцио. След 24-часовото задържане на Я.К., с прокурорско разпореждане арестът му е удължен с още 72 часа. Повдигнато му е обвинение за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.
В различни столични квартали бе проведена спецакция срещу наркоразпространители. На бул. “Дондуков” криминалисти на Пето РПУ спрели за проверка известните на полицията Р.Г. /16 г./ и неговия връстник М.И. При вида на служителите на реда Р.Г. опитал да изхвърли незабелязано девет топчета с хероин, завити в найлон. Двамата непълнолетни са задържани за 24 часа, работата по случая продължава. 20-годишният И.Г. е заловен от служители на моторизирана група “Сигма” в района на ж.к. “Младост – 1-А” В него са намерени около 15 г найлонови топки с марихуана, термично запечатани. Задържаният е предаден на следствието. На кръстовището на ул. “Славия” и ул. “Коломан” в ж.к. “Славия” полицейски екип на Шесто РПУ спира за проверка “Фолксваген Поло”. В колата пътували четирима младежи Н.С. /19 г./, Б.Б. /26 г./,  регистрирани за различни престъпления и неизвестните на органите на реда С.Р. /21 г./ и Л.Н. /14 г./. Криминалистите забелязват, че до колата е изхвърлен смачкан пакет. В него откриват около 20 г марихуана. Квартетът е задържан за 24 часа. Автопатрул на Пето РПУ залавя на пл. “Сточна гара” криминално проявения Н.А. /28 г./. При последвалия обиск в него е открита спринцовка с кафеникава течност. Направеният полеви тест е реагирал на хероин. Заловеният е предаден на  съдебните органи във връзка с влязла в сила присъда срещу него за извършена взломна кражба.
Служители на Седмо РПУ работят по изясняване на обстоятелства около открит вчера труп на жена. Това става вчера след обяд в жилище в  ж.к. “Дървеница”. Изяснена е самоличността на починалата 44-годишна столичанка. При огледа са установени следи от насилие. Трупът е откаран за аутопсия в КСМ. До този момент е уточнено, че домът е обитавал египетски гражданин, временно пребиваващ в страната ни.
Ловеч. Вчера към  21.50 ч.  е  получен сигнал  в  РСПАБ-Луковит за пожар в къща в с.  Бежаново.  Пристигналите на място огнеборци открили в  помещение  на  първия  етаж  овъглен  труп на мъж.    Оперативно следствена група извършила оглед и установила самоличността на починалия - З.Б. /55 г./. Установено е, че човекът живеел сам в къщата, в която нямало  електрическа  инсталация и  за  осветление ползвал  свещи. Същата  вечер  той се  прибрал  видимо пиян, сочат съседите. Предстои изясняване на причините за възникналия пожар, по случая е образувано следствено  дело. 
Добрич. Криминално проявен е задържан след оперативно-издирвателни действия на полицията. През нощта на 29 срещу 30 ноември гражданин сигнализирал във Второ РПУ, че от района на ж.к. “Дружба” му е открадната ладата. Следите бързо отвеждат криминалистите в с. Победа, където се оказало, че колата е продадена за 180 лева. Служителите на реда установяват, че “продавачът” е 22-годишен мъж от с. Дропла. Данните сочат, че той вече е съден за кражба и измама. При последвалото претърсване са открити инструменти, регистрационни табели и други вещи от ладата. По случая е образувано полицейско дознание.
ПТП. Двама 18-годишни пешеходци са пострадали вчера в близост до училище в Костинброд. Сигнал в полицията подал директорът на професионалната гимназия. Пътно транспортното произшествие станало  към 11 часа. 17-годишен младеж, без свидетелство за управление,  подкарал “Мерцедес”, изгубил контрол над колата, качил се на тротоара и блъснал минаващите от там двама ученици. Пострадалите са откарани в болница, няма опасност за живота им. По случая е образувано следствено дело.
Пътнически микробус “Мерцедес Спринтер” с белградска регистрация катастрофира снощи към 21 часа в района на осми км на ГП 1-8, посока Калотина.  30-годишен мъж управлявал микробуса, който се преобръща вдясно от платното за движение. Първоначалните данни от направения оглед сочат, че мерцедесът бил с износена задна гума, пътят – мокър и хлъзгав, скоростта – несъобразена за пътните условия. От удара пострадали две жени на 46 и 49 години и двама мъже на 46 и 27 години. След оказана медицинска помощ и по тяхно настояване пострадалите били откарани в РПУ-Сливница, където са разпитани от следовател в присъствието на представители от посолството на Р.Сърбия у нас. На шофьора е взета кръвна проба. По случая е образувано следствено дело.
Тази нощ към 3 часа в района на 42-ри км на АМ “Тракия” е катастрофирал “Фолксваген Пасат”. Колата се удря в електрически стълб в близост до бензиностанция “Петрол”. Леко ранена е 29-годишна пътничка в автомобила. Оказало се, че 43-годишният Р.Б. шофирал без свидетелство за правоуправление, алкодрегерът показал и 2.19 промила алкохол в кръвта му. Работата по случая продължава.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди