изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:11 EEST
Операцията на българските и баварските служби в противодействието на фалшификатите е пример за взаимодействие, смята президентът    
Ред и сигурностЗадържан българин със 156 белгийски и френски паспорти, 213 фолиа за белгийски и френски паспорти, както и 74 немски, белгийски и френски шенгенски визи, скрити в тайник в покрива на минибуса.

София. Този преминаващ международните граници успех на сътрудничеството е един изключителен пример за взаимодействието на баварската полиция с българските служби в областта на противодействието на фалшификатите, се казва в изявление на Йохан Гьорк Кох, президент на Bayerischen Landeskriminalamtes (BLKA), по повод съвместната операцията по задържането на няколко българи, един от които в Германия, свързани с производство и трафик на фалшиви документи.
От пресслужбата на BLKA съобщават, че задържането на 46-годишния български гражданин, опитал се да пренесе фалшиви документи през Германия, от България в посока Холандия, е станало на 25 ноември 2004 г. Той задържан със 156 белгийски и френски паспорти, 213 фолиа за белгийски и френски паспорти, както и 74 немски, белгийски и френски шенгенски визи, скрити в тайник в покрива на минибуса. В съобщението се уточнява, че при всички документи става въпрос за пълна фалшификация.
Служители на немската митница направили проверка на минибуса към 21,30 часа, на главен път А3 на паркинга на “Дулцбанк” след влизане в Германия от Австрия. В превозното средство са се намирали 46-годишния куриер, а до него е стоял 42-годишен шофьор. В колата е имало пет пътници, всичките от България.
След откриването на фалшифицираните документи шофьорът и седящият до него са били арестувани. Разследването е поето от криминалната полиция на Пасау.
Както 42-годишния мъж, така и 46-годишния мъж на 27 ноември са изправени пред районния съд в Пасау за обяснения по следственото дело.
46-годишният мъж е дал обяснения, че пренася фалшификатите срещу заплащане от 200 евро. На него е постановена заповед за задържане и в момента се намира в ареста в Пасау, а 42-годишният мъж в момента е на свобода.
Разследването на криминалната полиция на Пасау е извършено съвместно с баварската криминална служба.
В съобщението се съобщава и за проведената вчера у нас акция, за която Агенция "Фокус" съобщи. В него пише: “На 30 ноември под ръководството на главния секретар на МВР на България в Пловдив е проведена акция по претърсване и изземване срещу организирана група фалшификатори. Общо са претърсени 12 адреса и 7 български граждани са арестувани. По време на претърсванията са открити и иззети 46 испански, 10 португалски, 72 холандски, 10 норвежки, 20 гръцки, 30 български и няколко италиански паспорта. Освен това е открито оръжие и 50 000 фалшифицирани щатски долара, както и пълното оборудване за производството на фалшивите паспорти.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Операцията на българските и баварските служби в противодействието на фалшификатите е пример за взаимодействие, смята президентът | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди