изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:29 EEST
100 българи третирани като животни в гръцка фабрика в Кавала    
Новини

Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда” е получила сигнал, че в гръцка фабрика за преработка на грозде, която се намира в околия Кавала работят над 100 българи, част от които са заминали чрез фирма посредник, а други пребиват там нелегално.
Българите твърдят, че са третирани от гръцкия работодател като животни и били държани в мазе.



Тотю Младенов е сезирал за случая Министерството на труда и социалната политика и настоява да бъде извършена проверка, стана ясно на брифинг в агенцията.

През следващата година ГИТ ще направи три национални кампании за проверка на условията на труд, като първата ще бъде в строителството, информира БНР.

От инспекцията по труда обясниха, че тази година обемът на строителството е нараснал с 30%, което е довело до повишаване и на трудовия травматизъм, особено със смъртен изход. Статистиката сочи, че до края на ноември тази година трудовите злополуки със смъртен край са 87, като 20 от тях са точно в строителството.

В България вече действа европейската директива за минималните изисквания при строително-ремонтните работи.
В тази връзка директорът на Главна инспекция по труда Тотю Младенов заяви, че ще има много спрени скелета по строителните обекти, особено по Черноморието.

Национални проверки на условията на труд ще има и при производството на електроенергия, ще бъдат инспектирани и фирмите посредници, които предлагат работа в страната и в чужбина.

http://www.news.bg/

 


Сходни връзки

100 българи третирани като животни в гръцка фабрика в Кавала | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди