изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:46 EEST
ДНЕС В ДВОРЕЦА В БАЛЧИК СЕ ОТКРИВА ПЪРВИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ    
КултураБоряна БОЖИДАРОВА: Първи международен филмов фестивал за документални филми "БАЛФЕСТ - 2004" ще се проведе от 3 до 5 декември в "Двореца" - Балчик.

Той ще премине под надслов "Изкуство - да! Насилие и тероризъм - не!". Фестивалът се организира по инициатива на пловдивската фондация "Помогни на нуждаещите се" под патронажа на министър-председателя на Република България Симеон Сакскобургготски и министъра на културата Божидар Абрашев, със съдействието на Община Балчик.
По време на фестивала ще бъдат показани 25 късометражни документални филми и актуални репортажи, посветени на борбата срещу насилието и тероризма. Акцент на първото издание на феста са филмите, заснети от репортерски екипи или чрез индивидуално авторство от мястото на събитието, с анализи и коментари, както и студентски продукции на висшите училища. Филмите ще бъдат показани в две програми: конкурсна и информационна. В конкурсната част продукциите ще са в два раздела - индивидуални авторски филми; както и телевизионни и документални продукции, създадени от ефирни и кабелни телевизии, продуцентски къщи и висши училища.
Откриването ще бъде на 3 декември от 15.00 часа във вила "Луна" в "Двореца". На следващия ден ще се организира кръгла маса на тема "Изкуството - оръжие срещу насилието и тероризма", с участието на Георги Коритаров. Награждаването ще бъде на 5 декември. Ще бъдат връчени общо 6 специални награди. Председател на журито ще бъде Георги Лозанов.
 


Сходни връзки

ДНЕС В ДВОРЕЦА В БАЛЧИК СЕ ОТКРИВА ПЪРВИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди