изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:37 EET
В ОБЩИНА ДОБРИЧКА ДИСКУТИРАХА "ОВЧАРОВСКИ ПЛАЖ" АД    
НовиниВчера Общински съвет при община Добричка проведе редовно заседание. Според дневният ред, на сесията бяха приети промени в бюджета за 2004 г.

Единодушно бе прието предложението за съфинансиране и определяне на консултант по проектиране и контрол по изпълнение на проектите ремонт на Дом за възрастни в село Опанец и ОУ "Неофит Рилски" в с. Ловчанци. Парламентаристите дадоха съгласието си още общината да бъде включена в национален проект "Това е България", като по проекта ще бъде издадено луксозно рекламно издание, на което общината ще присъства на две страници с текстов и снимков материал. Съветниците заделиха чрез гласовете си за това 600 лв. от бюджета. Прие се и промяна в структурата на общинската администрация, предвид поемане администрирането на местните данъци и такси от 1.01.2005 г. от община Добричка.  По-нататък изпълнителният директор на "Овчаровски плаж" АД Пейчо Пеев представи пред съветниците състоянието на дружеството, в което общината има 1.21 % дялово участие. Според последния отчет от 31.12.2003 г., цитиран от П. Пеев, дружеството е реализирало загуба в размер на 37 хил. лв., като спрямо резултатите от 2002 г. нейният размер е намален с 50 %. Сред проблемите, които сподели П. Пеев, е това, че не са узаконени сградите, според изискванията на закона за туризма, а също така не е уреден статутът на земята на база "Запад". "Обзавеждането е от преди 20 години, а на база "Изток" няма плаж, а и не може да се строи там, тъй като е в червената зона, т.е. свлачищен район" - добави още П. Пеев в информацията си. Дико Иванов попита от трибуната защо общината има толкова малък дял в дружеството, а Михаил Иванов поиска да узнае колко броя са акционерите. Димчо Маринов отправи предложение общината да изкупува повече акции, за да увеличи дяловото си участие в дружеството, но в последствие го оттегли. В крайна сметка съветниците приеха информацията за състоянието на "Овчаровски плаж", като отложиха за следващо заседание решението дали ще купуват, или не акции. ОбС прие и определи също временна комисия от трима членове за избор на съдебни заседатели. В комисията влязоха представители на трите групи - Димитър Василев, Илко Миланов и Гюлхан Вейсел.
 


Сходни връзки

В ОБЩИНА ДОБРИЧКА ДИСКУТИРАХА "ОВЧАРОВСКИ ПЛАЖ" АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди