изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:52 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 4 и 5 декември

София. Наркопласьори бяха заловени от столичните полицаи при проведена специализирана полицейска операция в различни квартали.  Криминалисти от Второ РПУ спрели за проверка до кооперация в ж.к.”Надежда” стария си познайник Я.Л./24 г./, по прякор “Чижика”, регистриран за различни престъпления, осъждан. При последвалия у него са намерени и иззети 38 топчета хероин, приготвени за редовните му клиенти в комплекса. Задържан е за 24 часа в полицейския арест, работата на криминалистите продължава. Служители на моторизирана група “Сигма” спират за проверка пред Техническия университет в ж.к.”Студентски град” лека кола “Ауди А-6”, в който пътували известните на полицията С.А./23 г./ и с.Й./32 г./. При обиска на колата е намерен и иззет найлонов плик с марихуана. След задържане за 24 часа в ареста на Седмо РПУ двамата са предадени на следствените органи с материалите по случая.
Трима измамници са разкрити от служителите на Второ РПУ след подадени жалби от пострадали от столичани. Регистрираният за подобни деяния К.Й./44 г./ отмъкнал 600 лева от жена в ж.к. “Толстой” с обещанието да достави “на сметка“ метална дограма. Същият в момента се укрива и се издирва от полицията. Жител на Сливен е измамен  със 100 евро от непознат мъж на Централна гара, който се представил за шофьор на международен автобус и му обещал съдействие за закупуване на билет за чужбина. Измамникът  Л.П./50 г./, регистриран за различни престъпления е заловен, срещу него е образувано дознание, като му е взета мярка за неотклонение “парична гаранция”. Същата мярка е наложена и на “колегата” му Г.П./34 г./ от с. Лозен, известен на полицията, който измамил друга столичанка с обещанието да й достави мобилни телефони на по-ниска цена. Същият е заловен от служители на Икономическа полиция при Пето РПУ, след като бил разпознат по дадени описания от пострадалата.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията само 13 криминални престъпления. Пред кооперация в ж.к.”Хаджи Димитър” умишлено е запален “Форд Типо”, собственост на столичанин, живеещ на адреса. Служители на Второ РПУ заловиха Б.Е./36 г./, който след възникнал скандал в заведение в ж.к.”Надежда” с 29-годишен столичанин произвел два изстрела срещу микробуса му, паркиран наблизо със законно притежаван пистолет %ЧЗ”. Стрелецът напуснал веднага района и по-късно е заловен от полицаите в друго заведение на територията на Второ РПУ. 16 са разкритите през денонощието от служители на СДВР и РПУ криминални деяния.

Благоевград.  С разцепена длан и контузии по лявата ръка в болницата в Петрич е настанен за лечение 51- годишен мъж от село Генерал Тодоров. Раненият е пострадал при боравене с пиратка. Вчера около 15.30 часа в РПУ в града е получено съобщение за приети за лечение с открита рана на лявата длан. При извършената от полицаите проверка е установено, че през деня, пред заведение в селото две момчета хвърляли пиратки, купени по-рано от лицензиран магазин в града. Една от тях, по–мощна и от нов модел, децата оставили за края на фойерверките. Като я видял, В.И.,   без да познава продукта и с излишна самоувереност, решил  да демонстрира познания пред младите и хвърлил пиратката без да се съобрази с указанията. Настанен е за медицинско наблюдение, без опасност за живота.

Пловдив. Дългогодишен спор за имоти доведе в болницата един от опонентите-69-годишният мъж е с мозъчно сътресение след побой в село Церетелево. По първоначални данни свадата възникнала на 3 декември около 11.30 часа. По това време подновеният конфликта  между пловдивчаните Д.П./64 г/ и  Г.Г./69г./   за границата на съседни имоти, преминал в “юмручно право”. Пред къщата си Д.П. нанесъл няколко удара по главата и тялото на своя съсед с дървена тояга. По-късно пострадалият бил откаран в болница, без опасност за живота. Продължава работата за изясняване на случая.

София. Снощи, около 20 часа в дежурната на Първо РПУ е получен сигнал от гражданин за простреляно с въздушна пушка момиче пред сладкарница “Неделя” на бул.”Цариградско шосе”. 16 годишната пострадала е откарана в института “Пирогов” и след като е установено, че в лявото и слепоочие е заседнала съчма е оставане на лечение в детската неврохирургия, без опасност за живота.При извършения на място оглед са иззети следи, а от последвалите бързи издирвателни действия от служители на СДВР и РПУ е разкрит стрелецът – Б.М./52/ от София, който предава на полицаите пневматична пушка с оптика марка “Идеал”. Същият е задържан с полицейска мярка за 24 часа в районното управление. По първоначални данни Б.М. е употребил алкохол и стрелял срещу група момичета, които вдигали шум пред сладкарницата, уточняват от Столичната дирекция.
От служители на Първо РПУ е задържан С.Д./45/, известен на органите на реда, след като намушкал с нож в ръката 21-годишен столичанин при скандал на улицата. Взета му е мярка за неотклонение “Парична гаранция”. Криминалистите работят и по други негови престъпни деяния, извършени в района.
В ПУ “Кремиковци” – Пето РПУ подава жалба младеж от Бухово, който бил нападнат от трима свои връстници, които му нанесли побой и се опитали насила да му отнемат велосипеда. Пострадалият е със счупен нос и му е оказана медицинска помощ. При последвалите оперативни действия полицейските служители са задържали непълнолетните извършители, известни на ИДПС – двама 16-годишни младежи и 17-годишен, живеещи в същия град. От тримата са снети обяснения и са предадени на родителите, а материалите по случая са изпратени в Софийска районна прокуратура.
Наркопласьор бе заловен при провеждане на специализирана операция от криминалисти на СДВР. Полицаите задържат пред кооперация в ж.к.”Надежда” регистриран за различни престъпления Д.А./22/, осъждан, по прякор “Врабчето”, който при проверката успял да сложи в устата си пет топчета с хероин. При последвалия обиск в жилището му в същата кооперация криминалистите изземват още едно пликче с хероин. В апартамента са заловени и трима наркомани на възраст между 22 и 25 години, които са разпитвани и освободени. “Врабчето” е предаден с иззетото наркотично веществено на следствените органи. Образувано е следствено дело.
Бързо полицейско производство по чл.409 от НПК е образувано срещу С.К./24/ и срещу И.М./25/, които нанесли побой на двама столичани след скандал5и на пл.”Сточна гара” и ж.к.”Люлин”. Двамата са задържани в арестите на Пето РНПУ и Девето РПУ.
През денонощието от служителите на СДВР и РПУ са разкрили извършителите на 23 криминални деяния.

Пловдив. Бързо полицейско производство е образувано срещу двама мъже от град Баня, заподозрени в опит за кражба. Вчера около 20 часа е бил направен опит да се откраднат резервни части за трактори  от базата на фирма “Сумет” в Баня на стойност около 500 лева. Служителите от РПУ-Карлово са установили извършителите – Т.К./ 57 г./ и В.В./ 44 г./.

Благоевград. На 3 декември, около 8.10 часа на главен път Е- 79, в района на пътен възел “Брежани”, в условията на намалена видимост и мокър асфалт управлявайки лек автомобил “ Ситроен”, И.З./23 т./ от Сандански, предприел маневра “изпреварване” и се ударил в насрещно движещ се товарен автомобил” Волво”, управляван от 33-годишния Н.К. от Сливен. В резултат на удара лекият автомобил се преобърнал встрани от пътното платно. Тежко е пострадал 31-годишен мъж, возещ се в Ситроена,  транспортиран е благоевградската болница, където по –късно е починал. Водачът на лекия автомобил е тестван с техническо средство дрегер, което е отчело 1,53 промила съдържание на алкохол в кръвта му. Образувано е следствено дело.

Видин. 70-годишна жена е починала, след като е била блъсната от лек автомобил в града. Вчера, около 18 часа, на бул. “Панония” срещу мебелна къща “Мура” в града, лек “ВАЗ”- 2105, управляван от 26-годишен мъж блъснал пешеходката, която по-късно починала в болницата. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди