изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:51 EET
Известни са имената на задържаните при специализираната полицейска операция в Испания българи    
Ред и сигурностСофия. Служители на испанската Национална служба “Полиция”, съвместно с българската полиция и британските органи на реда, разбиха при специализирана операция в Галапагар, Коядо Виялба и Мадрид българска престъпна мрежа, занимаваща се с кражби на автомобили от висок клас.

Задържани са общо 16 души, 14 от които българи. От пресслужбата на испанската полиция съобщиха за Агенция "Фокус” имената на задържаните българи. Това са Иво С.Д. на 21 г. от Шумен по прякор Ряпата, Цветан Иванов на 31 г., роден в Плевен, Павлин Стоянов, също на 31 г., роден в Шумен, Цветелина Александрова К. на 24 г., родена в Пловдив, Андонина О.П. на 27 г. от Плевен, Бонка Минкова Т. на 59 г., Елица Маринова Т. на 27 г. от София, Николай К.П. на 25 г. от Разлог, Богдан Асенов на 39 години, Красимир Т. на 27 г., Петър Райчев П. на 33 г., роден в Перник, Никола Х.Б. на 31 г., Цветелина Георгиева от Варна, на 25 г. и Цветомир Парашкевов на 34 г. от Плевен.
Автомобилите са били собственост предимно на елитни спортисти и известни личности. Колите са били продавани в страни от Източна Европа и във Великобритания.
Арестувани са също и Александрос С. роден в Русия, с гръцки паспорт, на 56 години, и Шерко М., роден в Багдад, с британски паспорт, на 44 години.
Испанските органи на реда отбелязаха пред Агенция „Фокус”, че разбитата мрежа е била една от най-активните в автономна област Мадрид, която се е занимавала не само с кражби на автомобили, но и с обири на жилища и кражби в търговски центрове. “Това е поредната добра операция, която провеждаме с испанските ни колеги. Операцията беше проведена перфектно от служителите на българската и на испанската полиция”, коментира за Агенция “Фокус” главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.
Престъпната група е извършвала кражби основно на автомобили BMW, Mercedes и Range Rover, собственост на известни спортисти и обществени личности. След кражбата, престъпниците фалшифицирали идентификационните номера на колите, както и документите, след което автомобилите се транспортирали основно в страни от Източна Европа за последващата им продажба.
От полицията на Испания, както и от българската полиция посочиха, че за пръв път се появява Великобритания като страна, в която са били продавани крадените коли. Те са били вкарвани в страната през тунела под Ла Манша и някои от тях са заснети от камерите за сигурност в тунела.
При акцията са били извършени и обиски в две жилища в Коядо Виялба, както и две в Мадрид и апартамент в Галапагар. В тях са били открити 20 оригинални ключа за откраднатите автомобили, голямо количество инструменти за автомобилни кражби, регистрационни номера на различни държави, голямо количество откраднати бижута, 80 кюлчета сребро, 250 броя очила, откраднати от оптика, две пушки и 14 хил. евро в брой. В хода на разследването са конфискувани общо 20 автомобила (Porsche, Mercedes, Audis A-8 y S-8, Volvo, BMW, основно модел X-5).
 


Сходни връзки

Известни са имената на задържаните при специализираната полицейска операция в Испания българи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди