изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:25 EEST
МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С УЧЕБНИ РЕСТОРАНТ И КУХНЯ    
Образование

Има вероятност още през следващата учебна година двама студенти от колежа да продължат обучението си за магистърска степен в Холандия с осигурена стипендия. Висшето училище води разговори за сътрудничество с колежа по туризъм към "Университета на Невада" в Лас Вегас

Пред НДТ ректорът на Международен колеж-Албена, доц. Тодор Радев



- Доц. Радев, в края на миналата седмица колежът посрещна гости от Холандия. Кои бяха те и каква бе целта на посещението им?

- На посещение в Международния колеж бе новият ректор на "Holge Hotel School" в Маастрихт Лудвейг ван дер Хринтен. Той зае ръководния пост наскоро, след като ректор в продължение на десет години бе Кейс ван дер Клип, който много пъти е бил наш гост. В холандската група бяха също шефката на международния отдел Йориан Ритцен и шефът на магистърските програми Мат Хекман.

Целта на посещението бе от една страна да се запознаем с новия ректор Лудвейг ван дер Хринтен. Освен това да научим повече относно техните планове за бъдещото сътрудничество с колежа и да обменим идеи в тази насока. Гостите имаха среща и с представители на община Добрич.

Интересното е още, че разговаряхме за възможността наши студенти да продължат обучението си в Холандия за получаване на магистърска степен. В тази връзка вероятно още от догодина двама студенти да продължат обучението си там с осигурена стипендия.

- Безспорно е, че международните контакти на колежа все повече се задълбочават. Очаквате ли други чуждестранни гости в скоро време?

- Да, в края на януари очакваме да дойде Кейс ван дер Клип, който в продължение на десет години бе ректор на холандското висше училище. Той ще бъде в града ни 2-3 седмици в качеството си на консултант за повишаване качеството на образователните програми. През януари чакаме и директора на колежа по туризъм към "Университета на Невада" в Лас Вегас. С него ще разговаряме за възможността наши студенти да продължат там образованието си за получаване на тяхна диплома за бакалавър и магистър. Обмисляме формула, според която студентите да редуват работата и обучението.

- Непрекъснато разширявате базата на Международния колеж. Кои са последните новости в тази връзка?

- В сградата на колежа вече са изградени учебен ресторант с учебна кухня. Идеята е в тях студентите ни да провеждат своята практика. Ресторантът е с възможност за 4 звезди и има амбицията да стане най-добрият ресторант в региона. Той, освен обучението на студентите, ще предлага и приятна бизнес обстановка за външните посетители. Вече има голям интерес и започна записването за коледните и новогодишните празници. Тук могат да се организират също сватби, големи семейни тържества, абитуриентски балове и др. Ресторантът има 200 места, когато се довършат терасата и кафе-сладкарницата, капацитетът ще бъде 350-400 души.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С УЧЕБНИ РЕСТОРАНТ И КУХНЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди